Logotype för Storfors kommun

Stort intresse när Handelskammaren kom till Storfors

När Handelskammaren bjöd in till lunchträff i Storfors nappade ett 30-tal företagare.

- Det känns som en riktigt bra respons, säger Mikael Björemo, projektledare för Handelskammaren på Rull.

Handelskammaren är just nu på turné till Värmlands 16 kommuner, och syftet är att skapa nätverk för lokala företag.

- På en liten ort tror man kanske att man vet allt om varandra, men ofta visar det sig att det inte är så, säger Mikael.

Under träffen framkommer att företagen i Storfors bland annat söker svetsare, elektriker och hjälp med marknadsföring.

Deltagarna får veta att Miljöbolaget just nu går riktigt bra och planerar en utökning av deponianläggningen samt en forsknings och utvecklingsavdelning. Även Naverviken ser ljust på framtiden och flyttar tillbaka tio jobb till Storfors och utvidgar i Degerfors.

Företagarna från Centurion Equity berättar att intresset för satsningen i Storfors varit stort och att man drar igång utbildning för ett 25-tal personer på måndag.

- Vi kommer att jobba med vårt förbetalda Mastercard och uttagsautomaterna, men vi har också fler verksamhetsgrenar på gång som kan göra att vi behöver anställa ännu fler, berättar Carl Armitage, som också ger ett exempel på hur slumpen kan styra var man väljer att etablera sig.

- Både jag och min kompanjon hade sett näringslivsutvecklaren Börje Andersson på Tv4 Värmland när han blev intervjuad om en webbshopsutbildning i Storfors. Oberoende av varandra hade vi bestämt oss för att honom måste vi kontakta, säger Carl.

Nästa stora arrangemang för Handelskammaren är Affärsresan som hålls i Branäs under våren.

- Vår undersökning efter förra resan visade att den verkligen skapar affärsmöjligheter. Hela 24 procent av de tillfrågade hade gjort affärer direkt under själva arrangemanget, berättar Mikael Björemo.

Senast publicerad av Eva Wiklund