Logotype för Storfors kommun

Storfors kommun åker på rekryteringsturné

Enhetscheferna Anna Thyberg, Åsa Jonsson och Margareta Albért åker på rekryteringsturné för att rekrytera sommarjobbare inom vården i Storfors.

Enhetscheferna Anna Thyberg, Åsa Jonsson och Margareta Albért åker på rekryteringsturné för att rekrytera sommarjobbare inom vården i Storfors.

Just nu gör Storfors kommun en rekryteringsturné till sina tre grannkommuner.
På gymnasiet i Filipstad fanns ett tydligt intresse.
- Det här låter spännande, timlönen är ju väldigt bra säger Esma, och bläddrar i foldern hon fått.

Det är personal inom hemtjänst, särskilda boenden och som personliga assistenter som Storfors kommun söker. Under måndagen gjorde tre enhetschefer ett stopp i Filipstad.

- Det kändes väldigt bra. Vi har pratat med en hel del ungdomar och många är imponerade av att timlönen ligger på över 142 kronor, säger Margareta Albért, enhetschef för LSS.

Hon säger att bemanningen är god i Storfors, men att man har svårt att hitta sommarvikarier som uppfyller alla kriterier; att vara över 18 år, prata bra svenska och helst ha körkort.

- Vi hoppas att det här kan vara ett bra sätt för oss att visa att vi finns. Några fick nog en aha-upplevelse i och med att Storfors ligger så pass nära både Filipstad, Kristinehamn och Karlskoga, säger Margareta. Hon lockar också med att den som väljer att sommarjobba inom hemtjänsten eller på särskilt boende Storfors slipper delade turer.

På torsdag den 10 februari finns rekryteringsgänget på Brogårdsskolan i Kristinehamn och på måndag den 13 februari är det dags för Möckelngymnasiet i Karlskoga. Man kommer även att besöka Presterudsgymnasiet i Kristinehamn.

Behov av sommarvikarier finns från vecka 23 och fram till och med vecka 35 i Storfors.


intresse för rekrytering

En hel del ungdomar var intresserade av vad Storfors hade att erbjuda.

Senast publicerad av Eva Wiklund