Logotype för Storfors kommun

Småföretagare vågar satsa i Storfors

I december förra året startade Eila och Thommie Backelin företaget Var trygg i Storfors.
Nu har makarna byggt ut firman med tryckverkstad för profilkläder och skyltar.
- Vi växer succesivt och det känns roligt att satsa i Storfors där vi bor, säger Eila.

Båda har andra jobb vid sidan av det egna företaget, men drömmen är att utvidga företagandet.
Thommie jobbar med utbildning åt företaget Ulja och reser över Sverige för att utbilda i bland annat arbete på väg, hur man hanterar en motorsåg och arbete på ställning. Eila jobbar med ekonomi på arbetsförmedlingen i Kristinehamn.
Var trygg i Storfors säljer trygghetsprodukter som brandvarnare, hjärtstartare, självskyddsspray och första-hjälpenutrustning via den egna hemsidan.
Ganska snart upptäckte de båda företagarna att det fanns efterfrågan på andra produkter.
- När vi sålde varselkläder fick vi frågan om vi inte kunde trycka loggor på kläderna också, säger Thommie.
Han visar de nyinköpta printmaskinerna i villans källarlokal som ställts i ordning till kontor och tryckverkstad.Nu kan företaget trycka både profilkläder, presentreklam, fasadskyltar, dekaler, ID-kort i hårdplast och en rad andra produkter. Thommie jobbar också med att vektorisera logotyper så att de kan tryckas i stora format.
- Jag jobbar i programmet Coral Draw med logotyper och olika typer av design. När det gäller själva trycket har vi den modernaste typen av maskin för tryck på kläder. Den fungerar med tryckluft och man kan därför även trycka på ojämna underlag, berättar han.
Just nu är firman i ett uppbyggnadsskede. Drivkraften är att få jobba efter eget huvud, styra sin verksamhet och att få se den växa.
- Vi är båda personer med stor drivkraft och det känns väldigt roligt att få förverkliga den här drömmen tillsammans, säger Eila, som också ser en stor fördel med att firman kan skötas hemifrån.
- Vi har sammanlagt fem barn så det är ju skönt att finnas på hemmaplan. Storfors är ett bra ställe att driva företag på – det är inte långt till någonting. Vi har en hel del kunder i Karlstad, Kristinehamn och andra näraliggande kommuner, säger hon.

Här hittar man hemsidan Länk till annan webbplats.

Senast publicerad av Eva Wiklund