Logotype för Storfors kommun

Siv säljer ut djurtillbehör - utökar istället garnbutiken

Under ett antal år har Siv Eriksson drivit två butiker.

Nu gör hon en total utförsäljning av hund-, katt- och smådjurstillbehör.

- Jag kommer att satsa helt och fullt på garn och handarbete där efterfrågan faktiskt ökar, säger hon.

 Det var när Siv gick i pension från jobbet som personalchef hon såg en möjlighet att starta eget i centrala Storfors och tillsammans med dottern blev det en dubbelbutik av så ovanligt slag som både garn /handarbete och smådjursfoder/ djurtillbehör.

- Det har varit jätteroligt, men när det gäller Djurbutiken Fyra Ben så har tiden lite sprungit ifrån oss. Många dagligvarubutiker säljer både foder och prylar och vi har även stora konkurrenter i lågprisvaruhusen och internetbutikerna, säger hon.

Däremot går butiken Sivs Handarbetshörna riktigt bra. Det senaste året har hon märkt något av ett uppsving och ökat intresse för framförallt stickning.

- Det är verkligen jätteroligt och det är ju handarbete jag själv brinner för. Nu får jag mer utrymme för bord där man kan läsa mönster och kanske även slå sig ner för att sticka eller ta en kopp kaffe. Det ska bli riktigt roligt att göra om här i butiken, säger hon.

Men efter de många åren med Fyra Ben-butiken så är lagret mycket stort. Det blir därför utförsäljning ända fram till jul.

Butiken har öppet tisdagar, onsdagar och tordagar kl 14-18. Sista försäljningsdag före jul är den 19 december.

Senast publicerad av Eva Wiklund