Logotype för Storfors kommun

Rusning till Storforskök att drömma om

- Det här är ju ett sånt kök man drömmer om! Vackert, praktiskt och kvalité som känns när man drar ut lådor och öppnar skåp.

Det säger Margareta Broo, som just besökt Snickargårdens köksutställning i Storfors tillsammans med bland andra Viviann Törå.

Att de båda dessutom har gått i skolan i det stora huset gav extra glans åt besöket. Numera har de gamla skolsalarna och korridoren där man åt den medhavda matsäcken förvandlas till en utställning som varje onsdag lockar mängder av besökare.

- Det är helt otroligt. Första dagen vi hade öppet vällde det in 30-40 personer. Det hade jag inte väntat mig, säger Henrik Holmberg, som driver familjeföretaget tillsammans med pappa Dan Holmberg.

Pernilla Thor är en av dem som låter sig imponeras.

- Det här är jättefina kök som känns så där gedigna som förr i tiden, säger Pernilla, som vanligtvis bor i Stockholm men som har sin mormor i Lundsberg och gärna tillbringar somrarna i trakten.

Helene Niklasson, Inger Boman och Marianne Rosander får en genomgång av den integrerade fläktens funktioner i bänkspisen.

- Jag älskar de här köken. Man drar ut en låda och så är det trä rakt igenom. Dessutom är det häftigt att den här typen av stort skafferi har kommit tillbaka, säger Marianne.

Henrik har fullt upp med att guida, berätta om kökens olika delar och att bjuda på kaffe och bullar. Besökarna minglar på bottenvåningen där köksutställningen finns i halva huset. Andra halvan rymmer möbler liksom även våningen en trappa upp.

- Det känns väldigt roligt att få visa upp det som vi kan sticka ut med – kvalitet och möjligheten att få sitt kök precis om man vill ha det, säger han.

Några köksaffärer direkt i stunden har han inte noterat, men det var heller inte något som han hade förväntat sig.

- Det är väldigt roligt att folk kommer hit och låter sig inspireras. En köksaffär är något som måste få ta tid, säger han.

Danska paret Henning och Birgit Pedersen har också hittat till utställningen och letar inspiration till sommarhuset i Nybble.

- Här finns det verkligen fina saker, jag är jätteglad att vi gjorde en utflykt hit, säger Birgit.

Snickargården fortsätter att hålla köksutställningen öppen alla onsdagar i juli. Det går också bra att boka en egen tid för visning.

Visningstider: Onsdagarna 17/7, 24/7 och 3/7 kl 10-13.
Adress: Forsbrogatan 2, Storfors
Information: 0550-612 40.

Senast publicerad av Eva Wiklund