Logotype för Storfors kommun

Riksdagsman och fackordförande besökte OSTP

Under måndagen besökte riksdagsman Lars Mejern Larsson OSTP tillsammans med kommunalråd Hans Jildesten och IF Metalls Värmlands-ordförande Jari Nevanoja.

- För oss är det viktigt att de kommer. Att Storfors sätts på kartan och att de får se att 78 förlorade tjänster är en katastrof, säger Cecilia Persson, lokal fackordförande.

Det är bara ett par veckor sedan Lars Mejern Larsson var på besök och ägnade ett antal timmar på fabriksgolvet, och nu är han här igen. Han menar att det är viktigt att få skaffa sig en egen bild genom att prata med dem som är direkt drabbade.

- Det är tufft inom industrin på många håll, men som jag ser det så är det ett extraordinärt läge i Östra Värmland just nu, säger han.

Han menar att det är för tidigt att säga vilka typer av insatser man kan komma att bidra med, men att läget är allvarligt.

- Vi vill belysa och fånga upp det som händer och se om det finns möjlighet till insatser. Däremot kan jag inte säga idag om det skulle kunna handla om ersättningsjobb, utbildningsinsatser eller något annat, säger han.

Metallordföranden Jari Nevanoja instämmer i bilden att Storfors och Östra Värmland är hårt drabbat.

- Vi kämpar för att hålla igång de industriföretag som finns kvar. Vi vet ju att det är svårt att få till nystarter om man väl lagt ner. Då försvinner kompetensen snabbt, säger han.

På onsdag träffar Hans Jildesten och Bjarne Olsson, kommunalråd i Kristinehamn, arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. Besöket på OSTP ser de som ett sätt att skaffa mer information inför den träffen.

- Självklart tar vi med oss information från det här besöket till en sådan träff, säger Hans Jildesten.

De lokala fackrepresentanterna är nöjda med besöket.

- Det känns bra att de kommer hit och ser med egna ögon. Vi har inte gett upp hoppet utan hoppas att det trots allt kan hända något så att 78 personer slipper gå hem, säger Cecilia Persson.

Senast publicerad av Eva Wiklund