Logotype för Storfors kommun

Restauranger levererar mat hem till dörren

FOTO: Shutterstock

Nu erbjuder restaurangerna i Storfors tätort hemkörning av hela menyn utan extra kostnad och i Lungsund erbjuder pensionatet matlådor och en liten servicebutik.

Restaurangerna har i dagsläget sina lunchserveringar öppna och välkomnar alla som är friska.

I Storfors centralort finns två restauranger som vanligtvis kör ut pizza, nu utökar man och kan leverera hela lunchmenyn i Storfors tätort under veckans alla dagar. Den som vill få mat levererad utanför tätorten får räkna med en extra kostnad.

- Det kan ju passa för den som är äldre och inte vill gå på restaurang i dessa tider, säger Rebas Caliskan som driver Taverna. Han betonar att man har öppet med lite ändrade öppettider från lunchtid fram till 20.00 och att man välkomnar alla som är friska.

- Vår personal stannar självklart hemma om de är sjuka och vi har handsprit vid kortterminalen, säger han.

I Lungsund erbjuder Pensionat Lungsund lunchservering med glesare än vanligt mellan stolarna och även möjlighet att hämta en matlåda tisdagar, onsdagar och torsdagar. I Lungsund öppnar man också en mindre servicebutik i campingreceptionen där man kan handla torrvaror med mera.

- Vi tänker att den som inte kan eller vill åka in till samhället för att handla kan hitta vissa basvaror här, säger Lotta lloyd Gregard.

Alla restauranger berättar att man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att man ökat städ- och hygienåtgärder för extra säkerhet med tanke på coronaviruset.

Kontakt:
Taverna 0550-622 43
Pizzeria Folket Hus 0550-600 06
Pensionat Lungsund 0550-702 77

Senast publicerad av Eva Wiklund