Logotype för Storfors kommun

Rektor söks till en av Sveriges bästa skolor

Bild på Vargbroskolan med Mögsjön i bakgrunden

Vargbroskolan ligger idylliskt intill Mögsjön i centrala Storfors.

Nu finns chans att söka tjänsten som rektor för en av Sveriges bästa skolor – Vargbroskolan i Storfors.

Nuvarande rektor går in i rollen som skolchef i kombination med andra centrala uppdrag på heltid, vilket skapar möjlighet för en ny person att bli rektor för Vargbroskolan på heltid.

Det senaste året har tjänsten skolchef/rektor varit kombinerad, men renodlas nu för att ge bättre tidsmässiga förutsättningar för skolan att fortsätta vara i topp. Skolan kommer helt enkelt att få en rektor som är på plats i högre utsträckning.

Vargbroskolan har under flera år procentuellt sett haft flest legitimerade lärare i landet, goda resultat och hög trivsel bland både lärare, elever och vårdnadshavare. Friskvård, rörelse och gemenskap är viktiga bitar på skolan och här har man bland annat gratis frukost för alla elever, ett rörelseprojekt för rasterna, veckolång aktivitetsresa för årskurs 7 och ett demokratiprojekt med resa till Polen för åk 9.

Skolan har cirka 210 elever i årskurserna 4 till 9 och här jobbar cirka 30 personer. Rektor har personal- och budgetansvar samt ansvar för att driva och utveckla verksamheten tillsammans med personalen.

Rektor ansvarar för grundskoleverksamheten för årkurs 4-9, grundsärskolan och vuxenutbildningen. En biträdande rektorstjänst stöttar rektor och verksamheten.

Vill du veta mer om tjänsten? Slå gärna nuvarande rektor/skolchef Annelie Izindre en signal, eller maila.
Tel 0550-652 03, mail: annelie.izindre@storfors.se

Sista dag för ansökan är den 20 augusti 2021 och tjänsten tillträds 1 januari 2022.

Här finns annonsen och länk till ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund