Logotype för Storfors kommun

Räddningstjänsten i Storfors behöver personal

Räddningstjänsten i Storfors

Vi söker dig som vill jobba som deltidsbrandman hos oss i Storfors, eller RIB (Räddningstjänstpersonal i beredskap) som det heter numera.

Som deltidsanställd brandman eller räddningspersonal i beredskap (RIB) bor och arbetar du i närheten av någon av vår RIB-station i Storfors. Under din beredskapstid måste du vara beredd på att infinna dig på brandstationen inom fem minuter.
Att vara RIB innebär att du är anställd av Bergslagens Räddningstjänst och får ersättning för din beredskapstid. Den tiden omfattar både utryckningar, övningar och utbildningar.
Uppdraget är spännande och varierande och innebär räddningsarbete vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor där du och din grupp möter människor i utsatta situationer. Det är därför viktigt att du tycker om att samarbeta och hjälpa andra.

Är du den vi söker?

Om du är intresserad av att hjälpa andra människor och vill arbeta för ett tryggare samhälle – då kanske uppdraget som RIB (Deltidsbrandman) är något för dig.
Grundkrav:
• Du har fyllt 18 år.
• Du har minst B-körkort.
• Du bör bo och arbeta i närheten av en av våra RIB-stationer.
• Du är helt frisk.
• Du kan simma.
Du måste även klara våra rekryteringstester och ha din arbetsgivares medgivande.

Låter det intressant?
Kontakta vår stationschef Per-Erik Andersson om du vill komma ner och kika på vår brandstation och fråga om yrket 070-316 02 92.

Varmt välkommen!

Senast publicerad av Eva Wiklund