Logotype för Storfors kommun

Populärt med företagsfrukost i Storfors

Första tisdagen i varje månad arrangeras näringslivsfrukost för stora och små företag i Storfors.

Tisdag den 5 mars var Bergslagens Sparbank värd när dryga 20-talet företagare träffades på Pensionat Lungsund.

Efter god frukost och semla berättade Christel Gillström, platschef för Bergslagens Sparbank i Storfors, att resultatet för banken är över förväntan efter de dryga sex år som banken funnits på orten.

- Vi jobbar över hela Östra Värmland och har både privatkunder och företagskunder från näraliggande orter. Vår grej är att vara en lokal bank, och det är många som uppskatta just det, säger hon.

Banken finns på sju orter och har 60 anställda. Förra året landade vinsten på 42 miljoner kronor.

- Det skulle inte vara någon vinst att tala om för en storbank, men för oss är det väldigt bra. Vi har en enda ägare och det är Sparbanksstiftelsen, säger hon.

Banken har en ambition att engagera sig i samhället och att dela ut en del av överskottet på de orter där bankerna är etablerade. I Storfors har man bland mycket annat bidragit till finfina skidspår genom bidrag till skidklubbens spårsläde.

Christel Gillström slog också ett slag för det riskkapitalbolag som nu finns inom banken. Ett bolag som vill satsa på tillväxt i området genom lokala företag.

Under företagsfrukosten fick deltagarna också lyssna på Henrik Olsson och Mats Leuchovius från Dina försäkringar och Börje Andersson från Nyföretagarcentrum.

För Nyföretagarcentrum handlar det lite om att vinna eller försvinna i dagsläget.

- Vi behöver helt enkelt fler företag som stöttar verksamheten för att vi ska kunna finnas kvar, säger rådgivare Börje Andersson, som varit med och hjälp ett antal Storforsföretagare igång.

Näringslivsutvecklare Kicki Karlsson har fått positiv feedback från företagarna när det gäller att samlas till frukost och kort , matnyttigt företag.

- Vi testade ju företagsluncher tidigare, men det verkar som att just frukost passar bra, så det kommer vi att fortsätta med, säger hon.

Nästa företagsfrukost hålls tisdag den 2 april kl 08.00 på Pensionat Lungsund med tema energi.

Senast publicerad av Eva Wiklund