Logotype för Storfors kommun

Pierre Österberg är Årets Företagare i Storfors

Årets företagare i Storfors heter Pierre Österberg och driver Jordkullen AB.
Det offentliggjordes under Östra Värmlands Näringslivsdag på Lundsbergs skola.
- Jag blev verkligen överraskad och glad. Det här känns som ett pris både till mig och min personal som har gjort det möjligt för Jordkullen att utvecklas så otroligt bra, säger han.

Torbjörn Johansson, ordförande i Företagarna i Storfors, säger att valet var lätt och att det var en enig styrelse som utsåg Pierre Österberg.

- Vi har ju sett hur Jordkullen utvecklats. När marknaden har stannat upp på ett ställe så har man vågat söka sig in på nya områden. Pierres ledarskap har öppnat nya verksamhetsområden, säger han.

Jordkullen är ett entreprenadföretag som arbetar med mark- och anläggningsarbeten, järnvägsarbeten, rivning, marksanering och även transporter. Idag har man 28 och en omsättning på 40 miljoner.

Nyligen gjorde Jordkullen en storsatsning på rälsgående maskiner för 12 miljoner kronor. Det var efter att företaget fått en del av entreprenaden för upprustning av järnvägsnätet i Mellansverige.

- Vi tror att det här bara är ett första steg in på den marknaden. Järnvägsnätet är ju väldigt eftersatt i Sverige, säger han.

Både när det gäller den satsningen och när det gäller företagets övriga uppdrag är det viktigt med flexibla anställda.

- Jag har en personal som ställer upp till hundra procent. I den här branschen kan det bli väldigt ryckigt och en hel del resor, men det har aldrig varit något problem för mina anställda. Därför har vi också kunnat greppa de möjligheter som dyker upp och utveckla företaget, säger Pierre Österberg.

Senast publicerad av Eva Wiklund