Logotype för Storfors kommun

Öppet hus & ponnyridning hos Storfors Spån & foder 18 mars

Några kilometer sydost om centrala Storfors har Monica Almersson slagit upp portarna till Storfors Spån och foder AB.

- Det var min man som fick mig att våga ta steget att öppna eget, säger hon.

Lördag 18 mars håller hon Öppet hus med foderspecialister, rabatter, fika & ponnyridning på Råglanda Gård.

Maken Torgny Johansson driver sedan länge Toggas maskin & entreprenad AB med fem anställda. För några år sedan gick flytten från Kristinehamn till Storfors där makarna köpte den stora gården i Råglanda.

- Jag har hästar och vi ville ut på landet och få mer utrymme. Det här är perfekt, säger Monica, som även jobbar på ett LSS-boende.

Butiken driver hon på deltid med öppet på eftermiddagar och kvällar.

- Jag jobbar ganska oregelbundet på deltid, så man kan alltid ringa mig. Är jag hemma så öppnar jag så klart, säger hon.

Butiken är inrymd i ett stort magasin där en italiensk firma under många år köpt in och torkat svamp.

- Det tog tid att få bort svamplukten, men strax före jul var vi klara, säger Monica, som redan har fått en hel del tillresande kunder.

- Det finns inte mycket av det jag erbjuder norrut så vi har haft en hel del kunder från Lesjöfors och Filipstad, säger hon.

I sortimentet finns foder, strö och utsäde ur Lantmännens sortiment, men även kutterspån från Skutskärs trä. En stor del av kunderna köper foder till häst, höns och kaniner.

- Intresset för rashöns har exploderat, så vi har många hönsägare som kunder, säger Monica.

Nu hoppas Monica på att den stora kundströmmen ska hitta den nyöppnade butiken i Råglanda, några kilometer från Storfors längs väg 237 mot Karlskoga.

- Drömmen är ju att kunna leva på detta på heltid, säger Moncia, som nu bjuder in till Öppet hus för att visa upp verksamheten.
- Vi kommer att ha en foderspecialist på plats från Krafft foder, så medan barnen testar ponnyridning kan hästägare få svar på alla sina frågor om foder, skrattar hon.

Ytterligare information: Monica Almersson 070-679 94 39

Butiken håller öppet: Mån-fre 15.30-19.00, lörd 10-13

Öppet hus: Lördag 18 mars klockan 10-14.

Senast publicerad av Eva Wiklund