Logotype för Storfors kommun

Öppen köksutställning hos Snickargården

Förra året lockade Snickargårdens öppna köksutställning mängder av besökare.

Nu satsar man på öppet varje onsdag i juli med ytterligare en nyhet.

Förutom kök i massivt trä erbjuder man nu även ett enklare kök med hög kvalitet.

- Det här är ju ett sånt kök man drömmer om! Vackert, praktiskt och kvalité som känns när man drar ut lådor och öppnar skåp.

Det sade Margareta Broo, som besökte Snickargårdens köksutställning i Storfors tillsammans med bland andra Viviann Törå förra året.

Att de båda dessutom har gått i skolan i det stora huset gav extra glans åt besöket. Numera har de gamla skolsalarna och korridoren, där man lunchade på den medhavda matsäcken, förvandlas till en utställning som förra sommaren lockade mängder av besökare.

- Det är helt otroligt. Första dagen vi hade öppet vällde det in 30-40 personer. Det hade jag inte väntat mig, säger Henrik Holmberg, som driver familjeföretaget tillsammans med pappa Dan Holmberg.

Helene Niklasson, Inger Boman och Marianne Rosander fick en genomgång av den integrerade fläktens funktioner i bänkspisen.

- Jag älskar de här köken. Man drar ut en låda och så är det trä rakt igenom. Dessutom är det häftigt att den här typen av stort skafferi har kommit tillbaka, sade Marianne.

Henrik hade fullt upp med att guida, berätta om kökens olika delar och att bjuda på kaffe och bullar. Besökarna minglade på bottenvåningen där köksutställningen finns i halva huset. Andra halvan rymmer möbler liksom även våningen en trappa upp.

- Det känns väldigt roligt att få visa upp det som vi kan sticka ut med – kvalitet och möjligheten att få sitt kök precis om man vill ha det. Vi bygger kök i massivt, formstabilt trä som håller en livstid. Dessutom är det klimatsmart och innehåller inga farliga lösningsämnen, säger han.

Inför sommarsäsongen 2020 har företaget dessutom tagit fram en ny serie kök av något enklare typ.

- För att ge kunderna valfrihet kommer vi nu även att bygga kök där vi använder lackerade MDF-skivor och stommar belagda med melamin. Vi tummar inte på kvalitén, men det här blir billigare att tillverka och därför också billigare för kunden, säger Dan Holmberg, som med sina 78 år ändå går till jobbet varje dag.

- Jag försöker ju att trappa ner, men samtidigt är det så otroligt roligt att utveckla företaget och tänka nytt, säger Dan, som fått se stor efterfrågan på kök den sista tiden och som nu pratar om inköp av nya maskiner.

- När tidningarna skrev om landshövdingen som var på besök hos oss och gillade det han såg blev det en väldigt rusch, skrattar han.

Just nu har företaget säljare i både Stockholm och Göteborg och man har även förfrågningar från återförsäljare i södra Sverige.

Snickargården har en gedigen referenslista med nöjda kunder; Inredning till Prins Eugen på Waldemars udde, dopfunt och altarbord i Gustav Vasa kyrka i Stockholm och ett klimatsäkert förvaringssystem för 1600-talskläder i Adolf Fredriks kyrka är bara några exempel.

Kök och möbler byggs och måttanpassas i fabriken i Storfors, men de flesta kunder finns i Stockholm där det redan finns en visningslokal. Nu hoppas man på ännu fler lokala kunder genom visningslokalen i Storfors.

- Vi vill ge folk här i trakten eller besökare som är på genomresa, möjlighet att titta och känna på våra kök där vi har fabriken, säger han.

ÖPPEN VISNING
Kommande onsdagar i juli; 8/7, 15/7, 22/7 samt 29/7 kl 10-14.
Plats: "Rosa huset" på Forsbrogatan 2 i Storfors.
Information: 0550 – 612 40, snickargardensmobler.se

Senast publicerad av Eva Wiklund