Logotype för Storfors kommun

Nya Coop Storfors invigdes med pompa och ståt

Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander klipper bandet med assistans av butikschef Timo Kivelö

När COOP Storfors nyinvigs under torsdagen är det Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander som klipper bandet.

- Storfors finns i mitt hjärta, eftersom jag är uppvuxen här. Det var en trygg uppväxt som präglar mig som person, säger han.

Det blir en pampig invigning med både trumpetfanfar och tal innan bandet klipps.

-Det här är också speciellt eftersom det är invigning av den första butiken i Värmland med den nya strukturen, säger Tomas Sjölander.

Butiken i Storfors har inte bara fått en ny profil, Coop Storfors, utan även utrustats med snabbkassor, ny kylanläggning, ny inlämning av pantburkar samt fått delvis nytt sortiment. Man erbjuder även postservice, ATG och Svenska spel.

-Ombyggnaden blev jättebra, luftigt, snyggt och fräscht, men än är det lite svårt att hitta, säger några av kunderna som bjuds på både provsmakning och kaffe med tårta medan de minglar runt och pratar med varandra.

- Det känns roligt att man satsar på Storfors, det här blev verkligen ett lyft, säger butiksråd Christina Keller till Tomas Sjölander som går omkring och pratar med kunder.

- Ja, det är viktigt för oss att se till att Värmland lever, att det här ska vara en mötesplats – inte bara en matbutik. När det finns framtidstro kan det ge ringar på vattnet så att fler vågar satsa, tror Tomas.

Butikschef Timo Kivelö tycker också att det är jätteroligt att äntligen kunna erbjuda gamla och nya kunder en fräsch butik.

coop invigning

Kommunchef Mats Öhman överlämnar blommor från Storfors kommun. Musiker från Ingesunds Musikhögskola underhåller kunderna och Tomas Sjölander minglar med kunder.

coop tårta och provsmakning

Kunderna lät sig väl smakas av tårta och grillmat.

Senast publicerad av Kristina Elmström