Logotype för Storfors kommun

Näringslivsdagen gav positiv inspiration

Det var tredje året i rad som Storfors lokala Näringslivsdag arrangerades.

Christel Gillström från Bergslagens Sparbank är mycket nöjd med dagen.

- Det var ett jättebra upplägg med vassa föreläsare, rolig underhållning och bra workshops, säger hon.

Dagen lockade ett 40-tal deltagare varav 25 lokala företagare. Christel menar att träffar mellan näringsliv och kommun är viktiga.

- När vi ses på det här sättet får vi ansikten på varandra och det blir lättare med kontakterna. Dessutom får vi företagare knyta kontakter med varandra, säger hon.

Näringslivsdagen inleddes med en uppskattad chokladprovning, ledd av Louise Bergström, som tillverkar egen choklad i firman med det långa namnet ”Smörgåsnisse, choklad och annat gott”.

- Det var ju jättebra inledning och roligt att få upptäcka en företagare som jag inte visste fanns. Sånt kan också ge ringar på vattnet, säger Christel, som ger hela arrangemanget med beröm godkänt.

Dagen leddes av näringslivsutvecklare Kicki Karlsson som är väldigt glad över att så många företagare valde att delta. Hon menar att dagen ska tjäna både som kunskapspåfyllning och som träffpunkt.

- Det känns inspirerande att få möta så många, speciellt för mig som är ny på den här tjänsten, säger hon.

Storfors kommun ligger idag på plats 122 på Svenskt Näringslivs rankinglista över företagsklimatet i landets 290 kommuner. Urban Svanberg, regionchef för Svenskt Näringsliv menar att Storfors gjort flera saker rätt och därför klättrat.

- Framför allt är näringslivsfrågorna prioriterade från högsta ledningen och dessutom jobbar man metodiskt med olika åtgärder i samverkan med näringslivet, säger Urban, som anser att en god dialog är central för att kunna lyfta näringslivsklimatet. Och för att få en bra dialog måste kommunens tjänstemän och företagarna mötas.

- Som jag upplever det så möts man en hel del i företagarnas vardag i Storfors, och det är sådant vi ser ger resultat i alla kommuner, säger han.

Mats Öhman gick igenom handlingsprogrammet för ett bättre näringslivsklimat och kunde konstatera att 50 av 75 aktiviteter redan är avklarade, 15 är på gång och bara tio väntar på att bli påbörjade.

- För mig är det oerhört viktigt att vi verkligen gör verkstad och visar att vi genomför det som vi planerat tillsammans med företagarna, säger han.

Sebastian Holm, som driver redovisningsbyrån Pomoc, är en av de nöjda företagarna i Storfors. Han gör tummen upp för Näringslivsdagen.

- Det är ett bra tillfälle att komma närmare politiker och tjänstemän som man kan prata direkt med och det är väldigt bra att få träffa andra företagare. Dessutom var det en riktigt trevlig eftermiddag, säger han.

Som en uppföljning till Näringslivsdagen planeras nu en längre utbildning om rekrytering och marknadsföring via sociala medier med föreläsaren Lise Bergqvist.

- Många tyckte att föreläsningen var väldigt inspirerande och vill få ännu mer praktiska kunskaper när det gäller sociala medier. Det vill vi naturligtvis bidra till, säger Kicki Karlsson.

Senast publicerad av Eva Wiklund