Logotype för Storfors kommun

Lars Mejern Larsson besökte företagare i stormens öga

Tillsammans med kommunalråd Hans Jildesten gjorde riksdagsman Lars Mejern Larsson en tur till några företagare i Storfors.

- Vi besökte restauranger och hotell som står i stormens öga just nu. Det är viktigt för mig att få inspel direkt från företagarna så att jag kan föra det vidare till olika regeringsföreträdare, säger han.

Besöket gick till Restaurang Taverna, Restaurang Folkets Hus, Gymfabriken och till Pensionat Lungund. Lars Mejern Larsson menar att han möttes av kämparanda och glöd, men också av budskapet att det är tufft.

- Självklart känns det positivt att en riksdagsman kommer ut och frågar hur vi har det, säger Rebas Saliskan. Han berättar att det par veckor i mars var rena katastrofen för restaurangen, men att folk nu börjat att komma tillbaka även om verksamheten går klart sämre nu än i början av året.

- Vi har stora skyltar och uppmanar folk att hålla avstånd och ta ansvar. Vi hoppas att folk fortsätter att komma, säger han.

Lotta Lloyd Gregard på Pensionat Lungsund är mycket glad över besöket, och har liksom övriga en tuff tid när omsättningen minskar.

- Det var uppmuntrande att få besök och att man frågar hur vi klarar oss i detta. Det är ju bra att regeringen erbjuder stöd, men vi som småföretagare skulle vilja se enklare regler och ansökningsförfaranden. Vi har helt enkelt inte tid att sätta oss in i allt eftersom vi kämpar för att hålla igång verksamheten med väldigt få personer. Det skulle han ta med sig, berättar hon.

Det Lars Mejern Larsson mötte var trots allt entusiastiska företagare "som kämpar med näbbar och klor", vilket han också sett under andra besök i länet.

- Många har tappat runt 60 procent av omsättningen och det är ju väldigt mycket. Det är en enorm skillnad mot före coronapandemin. Då sa de allra flesta företag som jag besökte att de behövde hjälp att få tag på arbetskraft, säger Lars

Han tycker också att den svenska modellen för att dämpa smittspridningen, där många företagare företagare kan hålla öppet, är bra.

- Det går ju om vi alla följer riktlinjerna, tvättar händerna och håller avstånd. Det är väldigt skönt att det inte är någon partipolitik i det som sker. Vi har alla ”Sverige AB” för ögonen, säger han och lovar att komma tillbaka till Storfors för att besöka flera företag.

- Jag kommer tillbaka inom några veckor. Det är viktigt att fånga upp hur det är ute i företagen, säger han.

FAKTA: Lars Mejern Larsson är riksdagsledamot och bland annat suppleant i arbetsmarknadsutskottet, finansutskottet, miljö- och jordbruksutskottet, skatteutskottet och näringsutskottet.

Senast publicerad av Eva Wiklund