Logotype för Storfors kommun

Klockrent jobb för pendlande brandman

Krister Olsson har hittat ett jobb att trivas med - som bovärd på Sjögläntan får han användning för sina många kompetenser.

Krister Olsson har hittat ett jobb att trivas med - som bovärd på Sjögläntan får han användning för sina många kompetenser.

När Krister Olsson hittade kärleken i Storfors blev det ganska snart en flytt, trots att han var tvungen att pendla till jobbet i Karlstad.
Nu jobbar han istället på hemmaplan som bovärd på Sjögläntan.

- Det är ett klockrent jobb för mig, säger Krister som varit platsansvarig på Byggmax i Karlstad och som dessutom jobbar som deltidsbrandman i Storfors.

Som bovärd har han skiftande arbetsuppgifter och det är sällan som en arbetsdag är den andra lik. Att besikta lägenheter före inflyttning och efter utflyttning är en av uppgifterna, kundvård och fastighetsskötsel är andra. Han är anställd av Riksbyggen för att ansvara för allt som har med fastigheten och området runt omkring att göra.
Att både få bo och jobba i Storfors är en dröm som blivit verklighet.
- För mig är det perfekt att bo här, nära naturen och på en plats där det är nära till gemenskap. Jag kunde ofta känna mig mer ensam i Karlstad trots att det finns så många fler människor där, säger han.
Idag är han småbarnspappa och tillsammans med sambon Emelie Jakobsson har han en tvååring och ytterligare ett barn på gång.
- Det känns som att Storfors är ett väldigt bra ställe att växa upp på, säger Krister, som nu letar en gård eller ett hus på landet.
- Vi försöker att hitta något nära centrum. Jag kan inte bo länge bort än fem minuters bilväg eftersom jag måste kunna rycka ut på brandlarm när jag har jour, säger han.
Jobbet som deltidsbrandman är en dröm sedan barnsben.
- Det är precis lika roligt som jag drömde om som liten. Det känns väldigt bra att få göra en viktig insats, säger han.
Att samtidigt få jobba på Storfors allra nyaste särskilda boende ser han som en stor förmån.
- Det här måste ju vara boendenas Rolls Royce, säger han.

Krister rycker ut om något krånglar.

Krister rycker ut om något krånglar.

Senast publicerad av Eva Wiklund