Logotype för Storfors kommun

Karolina satsar på hemmaklipp

När Karolina Wiippola gick ut gymnasiet - med yrkesbevis som frisör i bagaget - fick drömmen först ta en paus.

Nu har hon startat eget med service utöver det vanliga.

- Jag tänker att det finns många som skulle vilja bli klippta hemma, säger hon.

 

Karolina växte upp i Nordmark och efter gymnasiet i Filipstad jobbade hon som timanställd på en salong. Idag är hon halvtidsanställd på Lidl medan hon satsar på det egna företaget; Karros hemma-klipp.

- Det känns som ett bra sätt att börja på och jag får också en egen nisch, säger Karolina, som redan fått en liten kundkrets.

Karolina, som alltid målat och tecknat, säger att hon valde frisöryrket på grund av kreativiteten. Att få åstadkomma nya frisyrer utifrån kundernas önskemål och utifrån vad hon själv vill skapa - är en spännande utmaning.

Inga-lill Östlund är en av de kunder som gärna återkommer.

- För mig är det verkligen toppen eftersom jag bor i Lundsberg och inte har något körkort. Jag tror att den här servicen kommer att bli efterfrågad, säger hon.

Karolina ser två kundgrupper som hon vill försöka nå.

Dels äldre som har svårt att ta sig iväg till en frisersalong. Dessutom barnfamiljer med små barn.

- Jag har en familj bokad nu snart. Där ska jag klippa både mamma och barn hemma hos dem, säger Karolina, som nyligen flyttade till Storfors på grund av kärleken.

- Jag trivs verkligen i Storfors, det är väldigt mysigt här och det känns som att alla känner alla, säger Karolina, som är säker på att hon vill bo kvar på nya hemorten.

- Jag tränar på Atletklubben där det är jättebra, det finns en suverän biograf och de mataffärer man behöver. För framtiden känns det också väldigt tryggt att skolan är så bra här, säger hon.

Att starta eget företag har varit en lång process. Det är många saker man ska tänka på och det gäller att ha skatteregler, affärsplan och en plan för marknadsföring klar för sig. Karolina har fått god hjälp av Börje Andersson på Nyföretagarcentrum.

- Han har verkligen lotsat mig genom alla steg och jag har ringt massor av gånger. Jag kunde inte tro att all den där hjälpen fanns att få helt gratis, säger hon.

Framtidsdrömmen är nu att få ordentlig fart på verksamheten och längre fram kanske skaffa en egen salong.

- Då skulle jag kunna ta emot kunder i salongen, men också göra hembesök vid sidan av. Det vore riktigt roligt, säger hon.

Information: Karolina har en facebooksida som heter Karros hemma-klipp och man kan även nå henne på tel 073-426 50 51.

Senast publicerad av Eva Wiklund