Logotype för Storfors kommun

JA Alltjänst utökar verksamheten

En person sitter i en stor traktor och en annan står framför traktorn vid en lagerbyggnad.

Janne Andersson och sonen Jonas driver J.A Alltjänst där även sonen Christoffer är delaktig.

När Janne Andersson gick i pension från jobbet som arbetsledare i Storfors kommun för tre år sedan var tanken att ta det lugnt.
I stället blev det så att han startade han J.A Alltjänst.

Det hela började med att bostadsrättsföreningen ville ha hjälp med plogning och gräsklippning.
- Jag köpte in maskiner och det blev till slut nödvändigt att starta företag, säger han.

Och med tiden har företaget vuxit - nu så pass mycket att Jan och sönerna hyr lokaler på 800 kvadratmeter på norra industriområdet för att få plats med maskiner, släpkärror, en badtunna att hyra, skylift, gräsklippare och mycket annat.
J.A Alltjänst sköter utemiljö kring exempelvis Storfors frikyrkoförsamling, ICA och järnvägsstationen. I Hälsans Hus ansvarar man för hela fastighetsskötseln.

I slutet av augusti kom också den allra första leveransen av pellets.
- Vi vet att det finns ett behov av pellets här i trakten, så det kan bli ytterligare en gren i verksamheten, säger Janne, som nu får hjälp på heltid av sonen Jonas.

- Jag hade tagit alla behörigheter för grävmaskin och hjullastare men så fick jag jobb på HVB-hemmet som nu har lagt ner. Nu känns det roligt att komma igång med den här typen av jobb igen, säger han.

Firman jobbar också åt flera privatpersoner som får hjälp med allt från gräsklippning, snöskottning och golvslipning till klippning av häckar, grävning och lövblåsning. Företaget erbjuder även städtjänster.
- Nu när vi utökar får folk gärna höra av sig, säger Janne.

Information: tel 072-576 07 57

Senast publicerad av Eva Wiklund