Logotype för Storfors kommun

Hans Karppinen prisad som Årets Nyföretagare

Ordförande Torbjörn Johansson (tv) och rådgivare Börje Andersson (th) från Nyföretagarcentrum prisade Hans Karppinen som Årets Nyföretagare i Storfors. Priset delades ut under Näringslivsdagen i Storfors kommun.

Årets Nyföretagare i Storfors heter Hans Karppinen.

Han prisades av Storfors Nyföretagarcentrum under Näringslivsdagen i Lungsund.

- Det känns ju väldigt hedrande och roligt att få den här uppskattningen, säger han.

För snart två år sedan sedan startade Hans Karppinen den egna arkitektbyrån HK Arkitektur & Projektering i Storfors. Då hade familjen bott i Storfors sedan 2017 och till en början pendlade Hans till jobbet i Örebro. Men tanken på att starta eget – som legat och grott ett tag – växte sig stark och i början av 2018 tog han steget. Första åtgärden blev att ringa Nyföretagarcentrum där han direkt fick en tid inbokad.

- Det kändes väldigt tryggt. Jag fick väldigt bra hjälp av Nyföretagarcentrum, annars hade jag nog aldrig vågat, säger Hans Karppinen, som nu prisas för en noga genomförd företagsstart och en genomtänkt affärsplan.

Börje Andersson, rådgivare på Nyföretagscentrum, är imponerad av företagsstarten.

- Hans har varit väldigt noga och det är jätteroligt att han startar i en bransch som är väldigt intressant för Storfors. Han är först med den här typen av tjänst i området, säger Börje.

Att det skulle ta lite tid att komma igång med företaget har han varit beredd på och han är väldigt glad över de samarbeten med lokala företag som han fått, bland annat med Montera i Storfors.

- Jag har också ritat utbyggnader åt några privatpersoner i Storfors och kommer nu även att vara underleverantör åt ett arkitektkontor i Örebro, säger han.

Företaget HK Arkitektur & Projektering jobbar både med projektering och ritningar för ombyggnation eller nyproduktion. Det kan handla om allt från lagerhallar eller utbyggnad av ett äldre hus till en ritning för ett garage eller ett attefallshus.

- Vi hjälper med både ritningar och bygglovshandlingar, säger han.

Information:
www.karppinen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund