Logotype för Storfors kommun

Glad nyhet under Miljöbolagets familjedag

När miljöbolaget bjöd in till familjedag på deponin, norr om Storfors, hade man inte vädrets makter på sin sida.

Men de besökare som trotsade regnet fick både guidad tur, grillad korv och den glädjande nyheten att Miljöbolaget nu storsatsar i Storfors.

- Vi är imponerade. Här är rent och snyggt, och det verkar väldigt bra skött, säger Viveca Haglund, som besöker anläggningen tillsammans med maken Ralf.

Vd Lena Saikoff är glad över att EWG Miljöbolaget väljer att satsa på en upprustning av anläggningen. I dag går anläggningen på norra industriområdet dygnet runt på vardagarna med treskift.

- Det är högt tryck. Vi har haft en fördubblad mängd leveranser till våt våtkemianläggning, säger hon.

Idag pressas vatten ut från förorenade jordmassor i två pressar. Nu satsar företaget på att köpa en maskin som separerar vatten och slam med hjälp av centrifugering.

- Det är ny teknik som kommer att bli väldigt bra för oss. Det frigör också arbetskraft som vi behöver för andra uppgifter, säger Lena Saikoff, som inte utesluter att satsningen också kan betyda att man nyanställer.

- Vi har inte klart för oss om vi ska nyanställa i dagsläget, men fortsätter det att gå så här bra så är det inte uteslutet i framtiden, säger hon.

Patrik Borén har jobbat åt Miljöbolaget sedan 2001 och är idag drift- och personalchef.

- Jag började jobba här på deponin och jag är stolt över det vi gör. Vi är otroligt noga med att följa alla föreskrifter och jag visar gärna folk vad vi gör och hur det ser ut här, säger han.

Tack vare att Storfors ligger bra till rent strategisk, att det finns gott om kompetent arbetskraft i området och att man har tågräls ända in på området, ser de nya ägarna ljust på framtiden.

Upprustningen kommer att börja i slutet av juni och pågå under hela sommaren. Satsningen är en del i företagets ambition att utveckla verksamheten mot den norska marknaden.

Senast publicerad av Eva Wiklund