Logotype för Storfors kommun

Giedre Nygren stortrivs i egna salongen

Frisör Giedre Nygren i Storfors

Drömmen om en egen salong har gått i uppfyllelse för Giedre Nygren som stortrivs i Storfors.

Efter ett tre månader som ägare av Hårcentrum i Storfors kan Giedre Nygren säga att hon stortrivs.

- Jag känner mig verkligen hemma här. Alla är så vänliga, och nu börjar mina kunder komma tillbaka en andra gång. Det är härligt, säger hon.

Giedre Nygren kommer ursprungligen från Litauen där hon jobbade som kemilärare i 17 år innan hon omskolade sig till frisör.

- Det där med läraryrket var nog mer mina föräldrars dröm än min. Nu gör jag något jag verkligen älskar, säger hon.

Det var för tio år sedan som Giedre flyttade från Litauen till Sverige. Hon hade mött kärleken och det visade sig att han bodde i Filipstad. Eftersom sonen redan var utflugen kände hon sig fri att följa sitt hjärta, och i dag har hon både sonen och ett barnbarn i London.

- De första två åren var tuffa. Jag är ju en social och glad person, men nätverket i Filipstad var ju så mycket mindre än det jag lämnade i Litauen. Jag saknade mina vänner, säger hon.

En period funderade hon på att flytta tillbaka, men allt vände när hon fick praktik som husmor på ett behandlingshem i Ekshärad.

- Det kändes läskigt först, men det var ett fantastiskt ställe. Jag blev otroligt väl bemött och jag lärde mig svenska mycket lättare. Genom den praktiken tog jag mig in i det svenska samhället, säger hon.

Under de senaste åren har hon jobbat som anställd frisör på flera salonger, nu senast i Karlstad. Men när chansen att ta över Storforssalongen dök upp, nappade hon direkt.

- Det känns som att drömmen gått i uppfyllelse nu. Det är en helt annan känsla att ha en egen salong, skrattar Giedre, som också har planer på utveckling.

I salongen jobbar också massören Lourans Alchamsini och Mirva Roivainen som erbjuder både fransförlängning och koppmassage. Frisören Karolina Wiippola, som klipper folk i hemmen, finns också på plats vissa dagar.

- Nu har vi eventuellt någon på gång som skulle kunna erbjuda fotbehandlingar också. Sedan hoppas jag att vi får tag på någon som vill jobba med naglar och manikyr, säger Giedre, som är glad att hon vågade språnget att starta eget.

- Det är härligt att få möta glada människor varje dag och jag får uttrycka min kreativitet, säger hon.

I starten har telefonerna gått varma, och nu hoppas hon på att verksamheten ska gå så bra att hon om några år behöver anställa.

- Det vore ju perfekt att själv kunna trappa ner när jag blir äldre och istället anställa en eller flera. Det borde finnas underlag för det i Storfors, säger hon.

Information: Hårcentrum 0550-600 10

Det finns mycket att välja på när det gäller hårfärg.

Senast publicerad av Eva Wiklund