Logotype för Storfors kommun

Företagsflytt till trädgårdsparadis

Karin Stenberg har flyttat företaget Healthy habits från Kristinehamn till Furuvik i Lundsberg.
Lördag den 22 maj blir det invigning.
- Det blir fantastiskt att få jobba i den här miljön och dessutom på hemmaplan, säger hon.

Karin drev länge företaget i Stockholm där hon bodde, men för tre år sedan flyttade hon tillbaka till rötterna som är djupt rotade i Furuvik.
I grannvillan till föräldrahemmet bor hon numera med sambon Peter Niklasson.
Till företaget hyrde hon tidigare behandlingslokaler och kurslokaler i Kristinehamn, men på grund av pandemin kunde kurslokalerna inte nyttjas.

Karin är utbildad massör, jobbar även med laserbehandlingar och har gått en treårig utbildning i akupunktur. Hon undervisar även regelbundet på Akupunkturakademin i Stockholm.
Hon hoppas nu att många av Kristinehamnskunderna ska följa med till företagets nya lokal som är lite speciell.

- I mina föräldrars stora trädgård finns ett hus som tidigare hyrts ut. Nu har jag rustat så att det passar för min verksamhet, säger hon.
Huset, som har både dusch, toalett och ett litet kök förutom behandlingslokal, ligger i den 11 000 kvadratmeter stora trädgården. Den vackra miljön får man på köpet.

-Jag behandlar mycket smärta i leder och muskler samt vårallergier, men också annan värk och stressrelaterade sjukdomar. För många kan det kännas skönt att kunna dröja sig kvar i trädgården, kanske sitta en stund på bryggan eller ta en tur med roddbåten, säger hon.

Karin har själv en bakgrund med utbrändhet när hon drabbades hårt för cirka 25 år sedan.
- Då fanns det inte mycket kunskap om utmattningsdepressioner, så jag fick lära mig från grunden och själv ta små steg tillbaka, säger hon. Idag kan hennes insikter och kunskaper komma kunderna till del och hon erbjuder också Qigong, friskvårdsvandringar och mental träning. Hon och Peter är dessutom aktiva som vandringsledare i Friluftsfrämjandets regi.

I början av maj öppnade företaget i Furuvik och på lördag 22 maj har hon invigning i samband med föräldrarnas arrangemang öppen trädgård klockan 12-17.
- Då är man välkommen att kika in i mina lokaler och ta del av fina erbjudanden, säger hon.

Information: healthyhabits.nu

Senast publicerad av Eva Wiklund