Logotype för Storfors kommun

Flexibla och kreativa frisörer hoppas på stöd i coronatider

I spåren av coronaepidemin är det kärva tider för småföretagare i hela Sverige.
Frisörerna i Storfors anpassar nu sin verksamhet så att den blir både säkrare och mer flexibel.

- Jag har märkt en ökad efterfrågan på hembesök, säger Karolina Wiippola, som driver egna firman Karros Hemmaklipp men som också jobbar tillsammans med Giedre Nygren på Hårcentrum.

Hårcentrum har köpt in handsprit, extra desinfektion för alla redskap och engångscapes i plast. För den som så önskar jobbar Karolina i både munskydd och handskar.

- Jag har ju begränsat mina sociala kontakter privat, så de enda jag i stort sett träffar är ju familjen och mina kunder för att ytterligare öka säkerheten, säger Karolina, som efter nyår valde att satsa helhjärtat på företaget som hon nu driver på heltid.

Samtliga tre frisörer i Storfors säger att de inte tar emot förkylda kunder och självklart stannar de själva hemma vid minsta symtom på förkylning. Nu hoppas de på extra stöttning från storforsborna.

På salongerna torkas bord och stolar med sprit mellan kunderna och man bokar bara en kund per timme. För kunderna finns det också handsprit att använda.

- Vi har ju väldigt luftigt här i lokalen så det är inga problem att hålla avstånd. Oftast har vi bara en kund i taget, säger Giedre, som liksom Karolina också kan erbjuda hembesök för den som föredrar detta.

På Salong Storfors har man fortfarande drop-in, men Zuher Ommar säger att det aldrig är trängsel i lokalen nu. Eftersom han jobbar ensam så finns i regel bara en kund i taget i salongen. Istället för att sitta i kö – om det skulle uppstå - kan man också ta en promenad i väntan på sin tur. Zuher desinficerar alla redskap extra noga i dessa dagar och rakknivarna får behandling med både sprit och eld.

- Jag hoppas att folk fortsätter att klippa sig och att de förstår att vi gör allt för att besöket ska bli så tryggt som möjligt, säger han.

Boka din lokala frisör på Djupadalsgatan:
Giedre Nygren Hårcentrum 0550-600 10.
Karolina Wiippola Hårcentrum och Karros Hemmaklipp 073-426 50 51 eller 0550-600 10.
Hårcentrum har också en sida på facebook med bokningsbara tider.
Zuher Ommar Salong Storfors 076-564 41 50.

Senast publicerad av Eva Wiklund