Logotype för Storfors kommun

Filmprojekt och lokala "gula sidor" ska lyfta Storfors företagare

En kvinna och en man står på torget i Storfors och visar upp en drönare för filmfotografering.

Näringslivsutvecklare Kicki Karlsson och filmfotograf Michael Johansson jobbar med ett projekt där Storfors lokala företagare får visa upp sig i rörlig media.

Just nu pågår ett filmprojekt där företagare i Storfors får hjälp med korta filmer om sina verksamheter.

Bakom kameran finns filmfotograf Michael Johansson och delaktig i projektet är också Kicki Karlsson, näringslivsutvecklare i Storfors kommun.

- Michael är själv en av våra lokala entreprenörer och under hösten har han gett lokala företagare den här möjligheten vilket många nappat på, säger Kicki Karlsson, som är imponerad av resultatet.

Hittills är sju filmer klara och flera är på gång. Projektet kommer att fortsätta några månader under nästa år för att ge fler lokala företagare chansen.

- Det finns plats för ytterligare företag som vill vara med. Hittills har alla varit väldigt nöjda, även om en del varit spända för själva filmningen. Men när vi väl är igång brukar alla slappna av, säger Michael.

Filmerna är två-tre minuter långa och bekostas av företagen som får specialpris under projektperioden. Storfors kommun ansvarar för textning av filmerna vilket krävs ur tillgänglighetssynpunkt för att de ska kunna visas på kommunens webbplats.

Filmerna används av de enskilda företagen, men kommer också att finnas på kommunens webbplats och den särskilda inflyttningsplattform som ska växa fram under våren.

I samband med filmprojektet har en enkel variant av lokala ”gula sidor” tagit fram för kommunens webb, där de lokala företagen listas utifrån den verksamhet som erbjuds. I samband med det visas också filmerna.

- För oss som kommun är det viktigt att vi har ett välmående näringsliv, och vi vill naturligtvis stimulera till ökad lokal handel och samverkan mellan företagen. Där är både filmprojektet och de lokala ”gula sidorna” bra delar, säger kommunchef Johan Rosqvist.

Så varför inte surfa in under näringsliv/ lokala företag i Storfors kommun på storfors.se och kika på vad några av Storfors lokala entreprenörer har att säga?

Här finns filmerna

Flera filmer från Storfors näringsliv

Senast publicerad av Eva Wiklund