Logotype för Storfors kommun

Daniel Sköld flyttade kontoret till Thailand - för en period

Bröderna Daniel och Morgan flyttade nyligen in Företaget Montera i Storfors AB i nya lokaler centralt i Storfors. Men under våren har Daniel bytt Storforskontoret till ett mera luftigt kontor på sydligare breddgrader.

Skaffa nya uppdrag, hantera förfrågningar, planera projekt, beställa material och utvärdera projekt.

Det är några av de arbetsuppgifter Daniel Sköld utför i företaget Montera i Storfors som han driver tillsammans med sin bror.

Nu sköter han jobbet från luftiga kontoret i Thailand under några månaders tid.

- Att vara företagsledare innebär att tiden för familjen krymper. Nu vill jag ge min familj mer tid under en period, säger Daniel, som känner att han kan vara en mycket mer närvarande förälder i Thailand än hemma i Sverige.

- Jag är delaktig i barnens vardag på ett helt annat sätt. Vi hämtar och lämnar barnen på skolan och på förmiddagarna jobbar jag en stund. Det passar också bra i och med tidsförskjutningen - då sover folk i Sverige och jag kan jobba i lugn och ro, skrattar Daniel, som jobbat mindre än han räknat med.

Resan gör han tillsammans med fru och fyra barn i åldrarna 11, 10, 9 och fem år. En äldre dotter kommer också att hälsa på under ett par veckor.

Familjen har hyrt en lägenhet i ett område där de tidigare semestrat och barnen går i Svenska skolan som ligger 100 meter från hemmet. På eftermiddagarna blir det ofta strandvistelser och en del thaiboxning tillsammans med hela familjen.

- Barnen gillar att vara i värmen och att kunna bada varje dag, även om de såklart saknar sina kompisar hemma. Skolan är väldigt annorlunda mot hemma, men barnen gillar den, säger han.

Barnen har en skolplanering med sig från Sverige, men på schemat står också thailändsk kultur, språk och utflykter.

Daniel stortrivs med tillvaron och han är otroligt tacksam för den här perioden.

- Vi har tillsammans lyckats bygga en stabil organisation och det är tack vare mina kompetenta medarbetare som jag har möjlighet att göra detta, säger han.

Montera i Storfors har idag ett 80-tal anställda och företaget har delats upp i fem olika företag där Daniel är vd för Montera i Storfors AB som sysslar med stål- och betongstommar.

Perioden i Thailand blir 3,5 månader och hemma i Storfors har företaget nyligen flyttat in i nya lokaler på Djupadalsgatan. Lokalerna är gemensamma för alla fem företagen som ingår i en företagsgrupp.

- Det är jättefina lokaler som ger oss väldigt bra läge och utrymme i Storfors. Det känns skönt att vi nu kan sitta samlade på ett annat sätt, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund