Logotype för Storfors kommun

Bjurbäckens slusscafé söker sommarentreprenör

Det är en idyll som varje sommar lockar tusentals besökare.
Nu söker kanalföreningen en ny entreprenör till Bjurbäckens Slusscafé sommaren 2020.
- Förra sommaren hade man runt 14 000 besökare, så det är ett populärt utflyksmål, säger Tomas Rund från Föreningen Filipstads Bergslagskanal.

Känn stämningen - se den korta filmen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningen äger och förvaltar slussarna vid Asphyttan samt vid Bjurbäcken. Man anställer också slussvakter sommartid och förvaltar turistleden.
- Vi har haft flera bra entreprenörer de senaste åren och sommaren 2019 var tillströmningen av besökare på topp. Vi vet att omsättningen en bra sommar varit runt en miljon kronor, säger Tomas Rundh.
Arrendet för en entreprenör är relativt blygsamt, men det gäller att den som vill driva café inser att det är ett heltidsjobb under sommaren - och att man behöver personal.
- För oss i föreningen är det väldigt viktigt att caféet fungerar, att man har öppet alla dagar och att servicen och utbudet är bra, säger han.
Sommaren 2019 införde entreprenören kulglass - vilket visade sig bli en succé.
- Det blev långt över förväntan, så det är ett bra tips för nästa entreprenör, säger Tomas.
Kanalföreningen satsar nu runt 200 000 kronor på en avloppsreningsanläggning för en bättre miljö och lägre kostnader på sikt. Man har även utökat antalet ställplatser för husbil eftersom man haft en ökad efterfrågan.
- I mars kommer vi att intervjua tänkbara entreprenörer. Man får gärna ringa mig och anmäla intresse, säger Tomas Rundh.

Information: Tomas Rundh tel 070-840 32 79

Senast publicerad av Eva Wiklund