Logotype för Storfors kommun

Biljardcaféet lägger ner verksamheten

Efter sex år lägger Rose-Marie och Leif Johansson ner verksamheten i Biljardcaféet den sista maj. En ny ägare kommer att ta över, men det är oklart hur öppettiderna kommer att se ut.

- Det har varit jätteroligt. Framför allt att få träffa alla härliga människor, men det sista året har det inte riktigt burit sig, säger Rose-Marie.

Makarna, som flyttade från Stockholm till Storfors, har aldrig haft några vinstkrav för verksamheten. Men när Rose-Maries redovisningsbyrå (som drivs i samma byggnad) månad efter månad måste täcka underskottet, var de tvungna att fatta ett beslut.

- Vi har lyssnat på våra kunders önskemål om maträtter och vi har även arrangerat populära after-work-träffar, men för något år sedan så vände lönsamheten ändå neråt, säger hon.

De båda lämnar caféet med en känsla av vemod, men de är glada att de vågade satsa.

- De här åren har varit roliga, så vi ångrar oss inte, säger Rose-Marie, som också betonar att de kommer att bo kvar i Storfors.

- Vi känner oss verkligen hemma här. Folk är generösa och öppna. Jag hade aldrig trott att vi skulle bli så väl emottagna, säger Rose-Marie, som kommer att ha en del av lokalen kvar för sin redovisningsbyrå.

- Och sedan ska vi dela utrymmet med biljardborden med den nya ägaren, så att Leif kan fortsätta spela, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund