Logotype för Storfors kommun

Arbetslösa ska hjälpa småföretag med näthandel

Nu ska små företag i Storfors få hjälp att bygga webbshopar.

Samtidigt ska 15 arbetslösa ungdomar få en utbildning med spetskomptens.

- Det här kan bli riktigt, riktigt bra, både för ungdomarna som skaffar sig en efterfrågad kompetens och för företagen, säger näringslivsutvecklare Börje Andersson.

Tillsammans med kursledare Mujo Korach har han genomfört en liten informationsturné till Filipstad, Storfors och Karlskoga. Ungdomar från Storfors har förtur till utbildningen, men i mån av plats kan även andra ungdomar från Östra Värmland komma ifråga.

Sammanlagt finns det femton platser och under tre intensiva månader pluggar man varje dag, med ett uppehåll under juli månad. På schemat finns ämnen som företagsekonomi, uppbyggnad av webshop, betalning och leveransfunktioner, varumärkesstrategier, försäljning via nätet, fotografering, bildbehandling i photoshop.

- Näthandeln exploderar just nu – det är helt och hållet kundens marknad. Samtidigt har många små företag svårt att hinna med i utvecklingen, där finns ett behov av kunnig arbetskraft som man kan köpa tjänster av, säger Mujo Korach.

Kursdeltagarna kommer att jobba i nära samarbete med olika företag under utbildningen.

Jag är helt övertygad om att den här utbildningen kommer att öka deras anställningsbarhet ordentligt, säger Börje Andersson, som är glad över det stora intresse man hittills mött.

- Det känns jätteroligt. Vi har redan många intresserade, men det finns plats för ytterligare några, säger Börje, som inte heller stänger dörren för den som är över 26 år.

- Den som har ett väldigt starkt intresse av detta är välkommen att höra av sig även om han eller hon är betydligt äldre, säger han.

Utbildningen är gratis, men berättigar inte till studiemedel. Den som är långtidsarbetslös får däremot behålla sitt aktivitetsbidrag under studietiden.

- Vi har redan en hel del företag som vill få hjälp av våra kursdeltagare, men det finns utrymme för fler, säger Börje Andersson.

Information:

Börje Andersson 0550-651 25

Mujo Korach 070-785 04 17

Senast publicerad av Kristina Elmström