Logotype för Storfors kommun

Anna Engh körar för Samra i melodifestivalen

Anna Eng under repetitionerna tillsammans med Samra (tv) och några av dansarna (th).

Anna Eng under repetitionerna tillsammans med Samra (tv) och några av dansarna (th).

I morgon tisdag hålls delfinal ett i Melodifestivalen. Som nummer 14 tävlar Samra för Azerbajdzjan. Men hon har inte bara svenska låtskrivare i ryggen - i kören finns också Anna Engh från Storfors.

Repetitionerna har pågått från den 2 maj och under måndagskvällen kör man de två första genrepen inför delfinalen som startar klockan 21.00 på tisdag den 10 maj.
21-åriga Samra Rahimli började sjunga redan som mycket liten tillsammans med sin farfar. Låten Miracle är hennes andra singel och det är en låt som handlar om uppbrott, om att våga släppa taget och gå vidare. Låten är skriven av den svenska trion Amir Aly, Jakke ”T.I Jakke” Erixson och Henrik Wikström.

Anna Eng har stått på scenen i Melodifestivalen tidigare, bland annat som körsångerska bakom scenen när Charlotte Pirelli vann en deltävling 2008. Samma år deltog hon i den danska melodifestivalen under artistnamnet Anorah. Genom åren har hon jobbat mycket som demosångerska med namn som Anders Bagge och Andreas Carlsson och hon har även körat på skivor med Céline Dion och Enrique Iglesias.

Anna gör också röster till tecknade karaktärer, något som hon fortsatte med efter flytten från Stockholm till Storfors för ett antal år sedan. Hon har bland annat gjort röster till Snövit i Shrek den tredje, Chuckie i All grown upp och Carrie i Superhjältarna.

I årets upplaga av Melodifestivalen kommer hon inte att synas på scenen - men väl höras. Först på plats i Greenroom kan man få se henne.

Senast publicerad av Eva Wiklund