Logotype för Storfors kommun

Trygghetsvandring med lokalpolis och säkerhetssamordnare 30 nov

Fyra personer står på rad inne i Storfors kommunhus

Lokalpolisområdeschef Eva Högfeldt-Pettersson, säkerhetssamordnare Michael Björklund, lokalpolis Fredrik Lundberg samt kommunalråd Hans Jildesten.

Tisdag den 30 november är det dags för trygghetsvandring i Storfors för alla intresserade medborgare.
Det är en del av medborgarlöftena från kommun och polis och den ska gen omföras för att hitta platser som kan skapa otrygghet.
Alla intresserade kan vara med och vandra, analysera och diskutera

- Storfors ger mig väldigt positiva vibbar. Jag tänker framför allt på skolan och de goda resultaten, för det är ju skolan som är A och O för en god framtid. Storfors känns som en trygg och stabil kommun, säger lokalpolisområdeschef Eva Högfeldt-Pettersson.

I den gemensamma överenskommelsen konstateras att Storfors är en av Sveriges tryggaste kommuner att bo i. Antalet anmälda brott är lågt och den upplevda tryggheten är generellt hög. De medborgardialoger som genomförts visar att de största problemen är trafikbrottslighet med för höga farter samt att det finns en oro för narkotikaanvändning bland yngre.

- Vi upplever inte att det finns stora problem i Storfors, tvärtom. Däremot kan det finnas en oro för att kriminaliteten skulle öka, säger kommunpolis Fredrik Lundberg, som menar att man i den lilla kommunen har fördelen av att ha överblick.

I de nya medborgalöftena lovar polisen att fortsätta att jobba med ordnings- och trygghetsfrågor. Tillsammans med kommunen ska polisen genomföra medborgardialog samt en trygghetsvandring minst en gång per år. Denna höst kommer vandringen att ske den 30 november.

- Vi vill göra en vandring tillsammans med intresserade medborgare för att besöka platser som kan upplevas som otrygga. Sådana platser kan skapa grogrund för kriminalitet, säger Fredrik Lundberg.

Säkerhetssamordnare Michael Björklund är också en viktig länk i det goda samarbete som Storfors kommun har med polisen.
- Vi känner varandra väl och snabba kontaktvägar underlättar trygghetsarbetet, säger han.

Polis och kommun ska också arbeta för att förbättra trafiksituationen i Storfors genom riktade insatser mot buskörning och översyn av trafiksituationen vid skolorna.

- Vi har ett riktigt bra samarbete med polisen idag. De här nya medborgarlöftena tar oss ytterligare ett steg på vägen mot att alltid ligga lite i framkant när det gäller att skapa en trygg kommun, säger kommunalråd Hans Jildesten.

PROGRAM FÖR TRYGGHETSVANDRINGEN 30 nov
Storfors kommun och polisen inbjuder dig att delta på en vandring i Storfors centrum. Ingen föranmälan.
Tid: Tisdag den 30 november kl 18.30-20.30 (frika från 18.00)
Plats: Kulturhuset
18.00-18.30 Smörgås och kaffe
18.30-19.00 Introduktion och lägesbild av polisen.
19.00-20.00 Vandring, observation & analys.
20.00-20.30 Återsamling, diskussion.

Bild på kommunhuset och julgran

Trygghetsvandringen kommer att genomföras i centrala delarna av Storfors under en timmes tid, efter mörkrets inbrott. Detta för att se vilka platser som kan upplevas som otrygga. Bild på Storfors kommunhus från 2020.

Senast publicerad av Eva Wiklund