Logotype för Storfors kommun

Storfors klättrar i nationell näringslivsranking

2016 års Näringslivsdag i Storfors

För andra året i rad har Storfors kommun klättrat i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimat. Storfors är nu på plats 157 av landets 290 kommuner.

Syftet från Svenskt Näringsliv är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen bygger på en enkätundersökning som skickats ut till det lokala näringslivet i början av året samt på nationell statistik.

- Det är en mycket glädjande nyhet att Storfors har klättrat 85 placeringar på två år. I denna mätning 2017 har vi klättrat hela 51 placeringar. Men mycket jobb kvarstår för att ytterligare stärka vår position som en kommun med gott företagsklimat. Det är ett kollektivt arbete som påbörjats och enbart tillsammans kan vi skapa och fortsätta det arbetet, säger Mats Öhman, kommunchef. Samverkan, inställning och attityd är några av ledorden som vi följer i syfte att bygga ett gott näringslivsklimat i vår kommun.

Frågor som togs upp i enkäten är bland annat medias, kommunpolitikers, tjänstemäns och allmänhetens attityder till företagande.

Här finns Rankingutvecklingen 2009-2017 Pdf, 58.7 kB, öppnas i nytt fönster. och undersökningen Företagsklimatet i Storfors kommun 2017 Pdf, 2.7 MB, öppnas i nytt fönster. som presenterades i maj.

-Nu ser vi också fram emot en välbesökt Näringslivsdag 5 oktober där vi får tillfälle att träffas och skapa vi-anda samt höra Svenskt Näringsliv presentera rankingen lite närmare, säger Mats Öhman.

Information om Näringslivsdagen finns här>

Senast publicerad av Kristina Elmström