Logotype för Storfors kommun

Storfors får ny kommunchef i augusti

En man står framför en skogsdunge klädd i skjorta och kavaj.

Storfors nye kommunchef heter Johan Rosqvist och tillträder i augusti.

I augusti tillträder Storfors nya kommunchef, Johan Rosqvist.

- Jag har längtat tillbaka till den kommunala dynamiken där man så tydligt känner den samhällsnytta man gör. Jag ser fram emot att greppa både utmaningar och möjligheter, säger han.

Kommunstyrelsen i Storfors har beslutat att tillsätta 42-årige Johan som kommunchef efter Mats Öman, som går vidare till posten som kommunchef i Gullspång.

Närmare 30 personer hade sökt tjänsten och en rekryteringsgrupp gick vidare med fyra kandidater. Den nye kommunchefen har bland annat ett antal år som förvaltningschef i Hammarö, några år inom tekniska förvaltningen i Grums och ett par år som samhällsbyggnadschef på länsstyrelsen i bagaget. Han är i grunden civilingenjör och bor med sin familj i Karlstad.

- Jag har varit väldigt nöjd med Mats Öman som kommunchef, men när han nu valt att gå vidare ser jag fram emot att få fortsätta den här resan tillsammans med Johan Rosqvist. Han kommer att bli en viktig kugge när det gäller att anpassa och utveckla verksamheterna och få hela samhället att må bra, säger Hans Jildesten, kommunstyrelsens ordförande.

Johan är idag gruppchef på konsultbolaget WSP och har trivts bra med det, men ser ändå fram emot att få jobba i en mindre organisation

- Jag jobbar idag i en koncern med 54 000 anställda. Det är klart att det blir en helt annan sak att få bli en del av Storfors själ. Jag är väldigt glad över att få den här chansen och skulle helst sätta igång direkt, skrattar han.

Viktiga frågor som han ser fram emot att få lyfta är inflyttning till kommunen och sondering av möjligheter till attraktivt boende. Han vet att skolan ligger i framkant och att Storfors som kommun står inför både utmaningar och nya projekt.

- Till en början vill jag lyssna in i vilken riktning politiken vill gå och dessutom lära mig allt som går om Storfors. Det gäller att känna in atmosfären och se hur jag kan bidra, säger Johan, som beskriver sig som en inlyssnande person.

- Jag är ganska lugn och stabil. Som chef vill jag få fram det bästa hos varje person och det är vad vi gör tillsammans som är viktigt, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund