Logotype för Storfors kommun

Storfors bibliotek får ytterligare en halv miljon kronor

Storfors bibliotek fått flyttbara hyllor med hjälp av ett bidrag från Kulturrådet – och nu är dessutom är ett bidrag på ytterligare en halv miljon kronor på väg.

- Det känns jätteroligt. Den här gången satsar vi på teknisk utrustning, som exempelvis utlåning av surfplattor, säger bibliotekschef Michael Nordeman.

Michael menar att besökarna i Storfors ska kunna förvänta sig att biblioteket är modernt, även om Storfors är en mindre ort. Genom satsningen på nya hyllor kan man numera lätt frigöra en yta så att 70-talet personer kan gå på föreläsning. Med de nya pengarna från Kulturrådet kommer man bland annat att köpa in en projektor, ett antal surfplattor och en självbetjäningsautomat med sökfunktion.

- Vi vill erbjuda folk möjligheten att själva söka och låna de böcker som de är intresserade av. Det är inte alla som vill skylta med vad de läser. Dessutom får vi då mer tid att hjälpa dem som vill ha hjälp, säger Michael.

Förutom nya hyllor, tydligare märkning och fler boktips har biblioteket fått ny möblering. Numera finns tidskrifter, hela Värmlandssamlingen och pärmar med Storforsbilder i foajén – där det är öppet när Kulturhuset är öppet.

- Det har blivit väldigt uppskattat. Nu kan man ju läsa tidningar och även söka bland storforsbilder även när biblioteket inte är öppet, säger han.

Barnavdelningen kommer att göra ytterligare lite mer mysig och man kommer även att köpa in någon form av spelkonsol.

Michael Nordeman stortrivs med jobbet som bibliotekschef och han säger att det lilla biblioteket har stora fördelar.

- Det finns en närhet till oss som jobbar här och möjlighet att vara med och påverka utbudet. Är det något som saknas så hjälper vi gärna till med de resurser vi har, säger han och hälsar alla välkomna till biblioteket.

Biblioteket är semesterstängt vecka 29 och 30, men i övrigt kan man låna böcker precis som vanligt hela sommaren.

Öppet: Måndag kl 11-18 samt tisdag - fredag kl 11-16. Tel 0550-651 94.

Senast publicerad av Eva Wiklund