Logotype för Storfors kommun

Stiftelsen Björkåsen river och renoverar

Hos och kvinna somt stiftelsen björkåsens logotype

Stiftelsen Björkåsens vd Susanne Sander (th) berättar att Stiftelsen nu ska riva ett antal lägenheter och renovera andra. Till vänster Kroppavägen 9, som är ett av de hus som ska rivas.

Stiftelsen Björkåsen kommer att riva 35 av totalt 434 lägenheter.

- Det beror på att vi befinner oss i ett mycket ansträngt ekonomiskt läge och vi har 86 vakanta lägenheter, varav de flesta är i ett sådant skick att det inte är meningsfullt att renovera dem, säger Susanne Sander.

Genom att minska lägenhetsbeståndet med 35 lägenheter kommer man att kunna satsa resurser på lägenheter i attraktiva lägen.

- Våra hyresgäster ska få sina lägenheter underhållna på det sätt de har rätt till, då kan vi inte låta pengarna slukas av lägenheter som vi inte kan hyra ut, säger hon.

De lägenheter som är aktuella för rivning är huset på Kroppavägen 9, ett av de fristående husen på Björkåsen och fyra hus på Strand. De fåtal hyresgäster som idag bor i de aktuella husen är vidtalade och kommer att erbjudas andra lägenheter.

När rivningarna är genomförda kommer fokus i första hand ligga på att renovera lägenheter invändigt. Även utemiljöer kommer att ses över.

- Vi vill skapa laddmöjligheter för elbilar i varje område och vi tittar på sådant som växthus eller annat som adderar värde till våra hyresgäster, säger Susanne Sander.

Idag har Stiftelsen Björkåsen ingen kö till sitt lägenhetsbestånd, men Susanne Sander tror att det kan komma att ändras.

- Storfors är en trivsam kommun med fina möjligheter till fritidsaktiviteter och aktiviteter i naturen. Dessutom har Storfors en av Sveriges bästa skolor och pendlingsavstånd till tre småstäder. Om vi lyckas lyfta våra bostäder så tror jag också att vi kan bidra till inflyttning, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund