Logotype för Storfors kommun

Sommarluffen återvänder gärna till Storfors

När Radio Värmland besökte Storfors kommun för direktsändning under Sommarluffen, valde man att sända från Snickargården. En rad gäster fick komma och berätta om sitt Storfors och vad som händer.

- Det känns som en kommun med framåtanda och mycket driftigt folk. Det är kul att så många vill vara med i radion, säger progamledaren Sara Fritz.

Tillsammans med kollegan Gustav Jacobsson och teknikern Örjan Bengtzing jobbade hon ihop några timmars direktsändning från Storfors. Snickargården fick berätta om sin positiva resa och framtidsplanerna och på besök kom även ledare och spelare från Storfors FFs ungdomssatsning.

Ellie Bjurbäck blev intervjuad och fick berätta varför hon stortrivs på fotbollsplanen.

- Man får så mycket energi och dessutom är det jätteroligt att spela med kompisarna. Man mår helt enkelt bra av att spela fotboll och dessutom får man ännu fler kompisar, säger hon.

Anneli Bergdahl jobbar för Svenska fotbollförbundet, men är också ledare för ett tjejlag i Storfors, där intresset bland tjejerna verkligen exploderat.

- Vi tränar på tisdagar och torsdagar och då har vi över 50 tjejer igång i tre lag, säger hon.

På besök till sommarluffen kom också Karin Stenberg tillsammans med sambon Peter Niklasson. Karin har flyttat från Stockholm och tagit med sig företaget Healthy habits där hon jobbar med massage, akupunktur och olika naturupplevelser. Samtidigt är hon också Peter aktiva ledare för friluftsfrämjandet.

- Det är så mycket lättare och roligare att driva företag i en liten kommun på landet. Jag hämtar också mycket inspiration och kraft i naturen, det är där man hittar gnistan i livet, säger Karin.

Hon och Peter har märkt en klart ökad efterfrågan på naturupplevelser under pandemin. Friluftsfrämjandets grupper blir snabbt fulltecknade.

- Jag tror att folk verkligen längtar ut i naturen, men också efter att träffa andra människor på ett säkert sätt, säger hon.

Dagens sista gäster kom från föreningen Sommarmusik i Lundsberg, som just nu har konsertvecka med kammarmusik. Både på plats i Lundsbergs kyrka och via livesändningar.

Milan Rehák och Johannes Rydén får spela ett par stycken på cello och dragspel medan programledarna gör sitt bästa för att måla till musiken, precis som konsertbesökarna får göra. För Saras del blir det fantasifulla krumelurer medan Gustav målar en båt.

Föreningens ordförande Karin Merazzi-Jacobson berättar om bakgrunden till musikveckan.

- Vi är några hemvändare som startat upp det här och det är ett sätt att skapa lite liv i trakten under sommaren. Vi har fått väldigt god respons och det är jättehärligt, säger hon.

En glad dragspelstango får avsluta hela programmet innan Sara Fritz säger hejdå till Storfors för den här gången.

- Jag återvänder gärna till Storfors för här händer det mycket mer än man förväntar sig och det är kul att få lyfta i radion, säger hon.

Här kan man lyssna på hela sändningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund