Logotype för Storfors kommun

Ökad service med fler E-tjänster

Utvecklingsstrateg Kenneth Sandén och informatör Kristina Elmström är glada att kunna presentera ett antal nya e-tjänster på kommunens hemsida.

Utvecklingsstrateg Kenneth Sandén och informatör Kristina Elmström är glada att kunna presentera ett antal nya e-tjänster på kommunens hemsida.

I samarbete med Kristinehamns kommun har Storfors kommun upphandlat Sveriges modernaste e-tjänsteplattform och nu ökar antalet e-tjänster som kan nås via kommunens hemsida.

- Det här är ett mycket lättjobbat verktyg som gör att vi kan utveckla tjänster i mycket snabbare takt än tidigare, säger informatören Kristina Elmström.

Företaget Nordic Peak från Sundsvall har utvecklat ”Open ePlatform”, som är ett verktyg som bygger på moderna tekniker. E-tjänsterna fungerar lika bra på alla enheter, oavsett om det är på dator, mobil eller surfplatta.

I dagsläget är ett hundratal kommuner anslutna till tjänsten, varav två värmländska. Det finns flera hundra färdiga e-tjänster som man kan modifiera för den egna kommunen, och fler tillkommer hela tiden.

- Idag förväntar sig många kommuninvånare att de ska kunna sköta ansökningar och andra ärenden digitalt, dygnet runt. Nu utökar vi vår service ytterligare, säger utvecklingsstrateg Kenneth Sandén.

Många av tjänsterna kan användas med e-legitimation och man kan sedan följa sitt ärende via ”mina sidor”. Fortfarande finns det en del tjänster som enbart består av blanketter, men dessa ersätts allt eftersom av riktiga e-tjänster som kan skötas och följas helt digitalt.

Idag kan man exempelvis ansöka om förskoleplats, ansöka om hemtjänst eller larm, lämna medborgarförslag eller anmäla sig till Kulturskolan.

E-tjänsterna hittar man via hemsidan storfors.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund