Logotype för Storfors kommun

Ny chans att gå populär hälsokurs - kostnadsfritt

Förra året startade hälsokonsulent Pia Aspvik en hälsokurs som snabbt blev populär.

Med start 14 mars finns det nu chans för ytterligare tio personer att vara med.

- Det var verkligen jättebra. Jag fick en hel del aha-upplevelser och bra verktyg att använda, säger Eva Poulsen, som gick kursen förr året.

 Grundtanken med hälsokursen är att lära sig mer om den egna hälsan för att kunna göra nya, medvetna val. Deltagandet är helt gratis genom ett samarbete mellan Friskvården i Värmland och landstinget.

- Vi kommer att få besök av både dietist och distriktssköterska, säger Pia Aspvik, som menar att kursinnehållet syftar till att öka förståelsen för sambandet mellan levnadsvanor och hälsa. Man får också förståelse för hur man kan förebygga sjukdomar som höga blodfetter, diabetes och högt blodtryck.

- Det finns mycket man kan göra själv för att inte drabbas. Men vi jobbar inte med pekpinnar i kursen utan försöker att inspirera och ge kunskap, säger hon.

För Eva Poulsen blev kursen en positiv upplevelse.

- Jag gick den tillsammans med min man, och det var bra för då kunde vi peppa varandra sedan. Men vi lärde också känna nya trevliga människor under kursen vilket var kul, säger hon.

Efter kursen fortsatte hon att delta i en stavgångsgrupp en gång i veckan och i en ryggmotionsgrupp som arrangeras av Friskvården i Värmland. EVA WIKLUND

 

GÅ KURSEN KOSTNADSFRITT

Kursen hålls på tisdagar kl 14-16 med start den 14 mars och sammanlagt sex gånger. Kursen är avgiftsfri.

Maximalt tio deltagare. Under kurstiden får deltagarna även träna gratis i Friskvårdens olika grupper. Kursen hålls i Friskvårdscentralen i Hälsans Hus.

Anmälan: görs till Pia Aspvik 0550-652 45.

Läs mer om kursen: www.friskvarden.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund