Logotype för Storfors kommun

Mats Öhman blir ny kommunchef i Storfors

Kommunalråd Hans Jildesten är mycket nöjd med rekryteringen av Mats Öhman som Storfors nye kommunchef.

Kommunalråd Hans Jildesten är mycket nöjd med rekryteringen av Mats Öhman som Storfors nye kommunchef.

Idag har Storfors kommunstyrelse, i full enighet, beslutat att anställa Mats Öhman som kommunchef i Storfors. Han efterträder Mikael Jareke som slutar i mitten av januari.

Mats Öhman jobbar idag som turistchef och utvecklingsledare i Kristinehamns kommun, och har även ett förflutet som EU-samordnare.

- Jag älskar att jobba med samhällsutveckling i olika former, säger han.

Kommunalråd Hans Jildesten är mycket nöjd med rekryteringen.

- Jag är väldigt glad att vi fick så många kvalificerade sökande till den här tjänsten, och jag är väldigt glad att Mats Öhman nu blir Storfors kommunchef. Jag är övertygad om att han kommer att bidra till den positiva utvecklingen när det gäller näringsliv, besöksnäring, föreningsliv och samhällsutveckling i vår kommun, säger han.

2001 tillträdde Mars Öhman tjänsten som EU-samordnare i Kristinehamns kommun och 2003 började han även att jobba med lokal utveckling.

- Under mina år i Kristinehamn har jag varit involverad i en rad processer och projekt, så jag har en bred kompetens, ett bra närverk och jag kan dela med mig av den erfarenhet jag har, säger han.

Som turistchef har han bland annat varit med och utvecklat skärgården och dess ö-liv, konceptet ö-luffning i Vänerskärgården, Kristinehamns gästhamn, den kvalitetssäkrade vandringsleden Järnleden, konceptet idrottsturism och ställplatser för husbilar. Gästhamnen slår nya besöksrekord varje år och nyligen blev Kristinehamn också utsedd till Sveriges husbilsvänligaste stad. Sig själv beskriver han som positiv, kreativ och full av energi. En energi som han nu vill rikta mot Storfors.

- Jag är en person som brinner för det jag jobbar med, och jag tror inte att det blir svårt att brinna för Storfors. Jag tycker att man ska gräva där man står och hitta några saker som man fokuserar på att utveckla. Det känns också väldigt roligt att få jobba nästgårds, Storfors är ju en ort jag känner till och har en relation till, säger han.

Privat har Mats Öhman sambo och en sexårig dotter samt två äldre bonusbarn. Fritiden tillbringar han gärna i naturen, i någon idrottshall eller på sjön i familjens motorbåt. Resor och renoveringsarbete står också på agendan. Då och då blir det också en del AIK matcher på Friends Arena eller på Hovet där AIK Hockey spelar sina matcher. Att umgås med vänner och hemma-mys med familjen står också högt i kurs.

Han kommer att tillträda tjänsten i Storfors senast i mitten av mars 2016.

Senast publicerad av Eva Wiklund