Logotype för Storfors kommun

Många passade på att skaffa sig extra kunskap inför en kris

När Storfors kommun arrangerade krisberedskapskväll vid Kulturhuset var intresset mycket stort.

Redan en halvtimme innan utsatt tid började de första de första besökarna att droppa in.

Sedan hade utställare och arrangörer fullt upp under några intensiva timmar.

Dryga 70-talet besökare fick goda råd av energirådgivare Hanan Othman samt inspiration gällande gasolprodukter av Peter Piscator och Sari Sulkala. Dessutom fick besökarna provsmaka den nylagade krismaten där Malin Larsson stod vid grytan. Många passade också på att ta ett varv runt huset för att delta i tipsrundan och Michael Björklund fick dubblera sitt föreläsningspass om hur man förbereder sig på elavbrott och andra kriser.

- Det känns väldigt roligt med det här intresset. Det är nog så att omvärldsläget gör att vi alla vill vara lite mer beredda på att klara oss i en krissituation, säger Michael.

Peter Piscator har märkt ett uppsving i Gasolbutiken där små gasolkaminer är storsäljare. Annette Bergström har både kamin, murikka och en gasolgrill hemma, nu passade hon också på att kika på ett litet gasolkök.

- Det vore bra att skaffa så att man på ett enkelt sätt kan laga mat även om strömmen går, säger hon.

Jessica Palm besökte krisberedskapskvällen tillsammans med barnbarnet Freja som var mycket intresserad av vattendunkarna. Hemma har Jessica laddat med både extra mat, vevradio och murikka för ved.

- En sån här kväll är jättebra så att man kan få lite tips, säger hon.

Kent Simonsson från Civilförsvarsförbundet syntes också i vimlet och han ligger i startgroparna för att starta en ungdomsgrupp i någon form.

- Vi har nyttiga kunskaper att lära ut, säger han.

I vimlet sågs också kommunchef Johan Rosqvist, som passade på att skaffa sig lite extra information om bland annat gasolkaminer.

- Jag tror att det är otroligt nyttigt med en sådan här kväll i det omvärldsläge vi befinner oss i. Det är bra att gå runt här, få lite råd och tips och dessutom fundera på hur man själv kan förbereda sig för en kris, säger han.

Krismaten hade en rykande åtgång och Malin Larsson fick göra flera satser med grönsaker, potatis, linser och krossade tomater som sedan stoppades i tacobröd.

- Riktigt gott, blev omdömet från besökarna, som också kunde plocka med sig recept och en hel kokbok just för krismat.

Arrangemanget var en del i Krisberedskapsveckan som just nu pågår över hela landet.

Senast publicerad av Eva Wiklund