Logotype för Storfors kommun

Kreativa, omtänksamma och flitiga prisades i Storfors

Varje år delar Storfors kommun ut priser till anställda som är extra omtänksamma, flitiga eller kreativa.

För nomineringarna står pristagarnas arbetskamrater.

2020 års pristagare är kanslist Marita Sjöberg, speciallärare Jonas Carlberg och kurator Maria Zetterström och i år fick dessa gratuleras på coronasäkert sätt.

- I år hade vi fått in ovanligt många nomineringar och det har varit ett svårt arbete att välja bara tre. Det finns väldigt många anställda i Storfors som är värda ett pris, säger kommunalråd Hans Jildesten.

Årets prisutdelning blev lite annorlunda. Priserna brukar delas ut under kommunens julfest för de anställda med hejarop och kraftiga applåder. Men årets julfest är inställd på grund av pandemin och varje pristagare överraskades istället utanför sin arbetsplats av kommunalråd Hans Jildesten, kommunchef Mats Öman, personalchef Daniel Bekking samt respektive verksamhetschef / kanslichef.

Tårta, diplom, presentkort och blommor överlämnades och korta filmer produceras för kommunens hemsida och facebook. De anställda prisas i tre olika kategorier; Årets Prästkrage är en god arbetskamrat som bryr sig om andra människor och gör det där lilla extra som får oss andra att må bra. Årets Arbetsmyra är en person som på ett bra sätt utmärkt sig genom att använda sin kreativitet, sin fantasi och sin flit. Årets Nyckelpiga är en person som har låtit sig inspireras genom att ta hem nya idéer och impulser från omvärlden, grannkommuner, utbildningar och använt dessa kunskaper i sitt arbete.

Alla pristagare blev ordentligt överraskade och glada över de fina ord som arbetskamraterna använt i sina motiveringar.

- Jag hittar nästan inte ord, jag är verkligen jätteglad. Det är nog många som borde får det här priset, säger Marita Sjöberg, som efter 22 år på samma arbetsplats trivs med både arbetskamrater och arbetsuppgifter.

- Det här kom som en liten chock, men det är verkligen roligt att folk känner så här runt omkring mig, säger Jonas Carlberg, som trivs med korta beslutsvägar och närheten i Storfors dit han flyttade med familjen för två år sedan,

- Jag känner mig verkligen röd en bekräftelse på att jag gör det ska göra, glad och tacksam att jag får jobba i den här verksamheten, att jag får vara med och förändra. säger Maria Zetterström

MOTIVERINGAR & länkar till film från prisutdelningarna

Kvinna framför kommunhuset med tårta, diplom och blommor.

Marita Sjöberg, kansli & ekonomi Storfors kommun

”Årets Prästkrage är en person som ofta får andra att blir varma i hjärtat. Som arbetskamrat ser hon andra och är alltid tillgänglig för att dela med sig av sin kunskap och att svara på frågor. Hon är pedagogisk i att lära ut och kollar gärna en extra gång att allt gått fram. Hon är också drivande bakom att kommunhuset och arbetsplatsen är så fin och välskött. För henne är det självklart att rycka in och se till att kök och entré är välkomnande och fräscht. Hon är dessutom trevlig, glad och hjälpsam och sprider en positiv stämning omkring sig. Med all rätt tycker arbetskamraterna att hon är en person som får alla att må bra!”

kvinna framför boende med blommor, tårta och diplom.

Maria Zetterström, kurator skyddade boendet Solforsen

Årets Nyckelpiga är en person med stor kunskap som dessutom har förmågan att suga upp ny kunskap och dela med sig till sina arbetskamrater för att öka den totala kompetensen. Hon är också en person som sprider positivism omkring sig och har en fantastisk förmåga att få andra att känna stort förtroende.

Tack vare sina förmågor kan hon skapa både stärkande och utvecklande samtal med dem som allra mest behöver det. Hon är också ett fint stöd och en stor inspiration för sina arbetskamrater. Inte oväntat tycker hennes kollegor att hon skapar en varm stämning och ett positivt klimat på arbetsplatsen genom sitt sätt att vara.

Man står framför skola med tårta och blommor och diplom

Jonas Carlberg, speciallärare Storfors skolor

Årets Arbetsmyra är en person som egentligen skulle kunna vara nominerad i alla tre klasserna. Han är omtänksam som en prästkrage, flitig som en myra och inte minst nyskapande som en nyckelpiga. Han är en person som alltid har ögonen öppna för nya idéer och jobbar hårt för att förverkliga det han tror på. Han är drivande när det gäller att hitta nya samarbetsformer samtidigt som han är flexibel och lösningsfokuserad. Det verkar som att inget är omöjligt för honom. Samtidigt hinner han med att vara en uppmuntrande arbetskamrat som är otroligt bra på att bekräfta andra. Inte konstigt att han är så omtyckt av både elever, vårdnadshavare och sina kollegor.

Senast publicerad av Eva Wiklund