Logotype för Storfors kommun

Kreativa, flitiga och omtänksamma prisades i Storfors

Under 2017 har tre anställda i Storfors kommun utmärkt sig som extra kreativa, flitiga och omtänksamma. Vid kommunens julfest prisades administratören Heidi Larsson, processstödjaren Oskar Eklöf och fordonsvårdaren Thomas Johansson.

Varje år får alla kommunanställda nominera pristagare i klasserna årets Nyckelpiga, årets Arbetsmyra och Årets Prästkrage. Det handlar om att vara extra kreativ, flitig eller en omtänksam arbetskamrat. Det handlar också om att använda sin fantasi, att hämta hem impulser utifrån och om att göra det där lilla extra. Under kommunens julfest presenterades administratören Heidi Larsson som Årets Arbetsmyra, processstödjaren Oskar Eklöf som Årets Nyckelpiga och fordonsvårdaren Thomas Johansson som Årets Prästkrage

Heidi prisas för sin entusiasm och förmåga att bringa ordning och reda som spindeln i nätet inom individ- och familjeomsorgen. Hon är både taktfull och serviceinriktad utöver det vanliga.
- Jag älskar verkligen mitt jobb och det är så otroligt roligt att få vara med och göra skillnad. Ett sånt här pris är ju en fantastisk uppskattning, säger en rörd pristagare.

Oskar beskrivs som effektiv, serviceinriktad och prestigelös och han prisas för sitt arbete att inhämta nya kunskaper och vägleda sin kollegor när det gäller ny teknik. Oskar har bland annat jobbat med införandet av nya digitala säkerhetsnycklar inom vården och även jobbat fram processer som skapat ordning och överskådlighet inom flera olika områden.
- Det är naturligtvis roligt att få ett sånt här pris, men det som driver mig allra mest är alla goda leenden och tacksamheten ute i verksamheterna när vi hittar nya möjligheter tillsammans, säger han.

Thomas prisas för sitt tålamod, sitt goda humör och för att han alltid ställer upp snabbt och effektivt när något krånglar. Thomas ser till att kommunens fordon, allt från personbilarna i hemtjänsten till kommunens lastbilar, sköts minutiöst.
- Det här hade jag inte väntat mig! Vilken rolig överraskning att få ett sånt här pris, säger han.

De tre pristagarna förärades diplom, blommor och varsin tavla av Kristinehamnskonstnären Mats Bergström.

- Jag vill verkligen tacka all personal i Storfors kommun som jobbat hårt för att vi ska kunna ge fin service till våra medborgare på olika sätt. Det finns otroligt många som är värda ett sådant här pris, men det känns extra roligt att det är arbetskamraterna som nominerat våra pristagare, säger kommunalråd Hans Jildesten.

 

Motiveringar:

Heidi Larsson – Årets Arbetsmyra
Du är inte rädd för att ifrågasätta invanda mönster och du är snabb att göra instruktioner som alla kan förstå. Du är klok, hjälpsam, omtänksam och den som ser till att det blir ordning och reda bland pärmar och papper. Du tar dig an dina uppgifter med entusiasm och nyfikenhet. Taktfull och serviceinriktad är du spindeln i nätet inom individ- och familjeomsorgen. Du är helt enkelt en ovärderlig resurs på din arbetsplats.

Oskar Eklöf – Årets Nyckelpiga
Du är effektiv, serviceinriktad och prestigelös. Du inhämtar lätt nya kunskaper och vägleder och underlättar för dina kollegor i användningen av ny teknik. Du driver med stort tålamod och vänlighet dina uppdrag och har på kort tid skapat ett gott samarbete med hela organisationen genom att arbeta lösningsfokuserat och strukturerat.

Thomas Johansson - Årets Prästkrage
Du är en person med stort engagemang, glatt humör och serviceinriktat förhållningssätt som alltid ställer upp när saker krånglar. Utan att dumförklara någon visar du exempelvis tålmodigt gång på gång hur olika knappar och spakar i bilen fungerar och du skäller inte på kollegor som backat in i saker. För dina arbetskamrater känns det tryggt att veta att de kan ställa hur dumma frågor som helst och att de kan få den hjälp som behövs.

Senast publicerad av Eva Wiklund