Logotype för Storfors kommun

Kreativa, flitiga och omtänksamma prisades

Årets pristagare Sara Andersson, Torbjörn Mossberg och Monika Karlsson prisades av personalchef Daniel Bekking, kommunchef Mats Öhman och kommunalråd Hans Jildesten.

Årets pristagare Sara Andersson, Torbjörn Mossberg och Monika Karlsson prisades av personalchef Daniel Bekking, kommunchef Mats Öhman och kommunalråd Hans Jildesten.

Under 2018 har tre anställda i Storfors kommun utmärkt sig som extra kreativa, flitiga och omtänksamma. Vid kommunens julfest prisades läraren Torbjörn Mossberg, IFO-handläggaren Sara Andersson och integrationshandläggaren Monika Karlsson.

Varje år får alla kommunanställda nominera pristagare i klasserna Årets Nyckelpiga, Årets Arbetsmyra och Årets Prästkrage. Det handlar om att vara extra kreativ, flitig eller en omtänksam arbetskamrat. Det handlar också om att använda sin fantasi, att hämta hem impulser utifrån och om att göra det där lilla extra.

Torbjörn Mossberg prisas för sin hjälpsamhet, omtanke och den positiva stämning han alltid sprider bland lärare och elever på Vargbroskolan.

- Jätteroligt och överraskande att få ett sånt här pris, säger Torbjörn, som har pendlat från Kristinehamn för att jobba i Storfors de senaste 25 åren. Närheten och det lilla sammanhanget där man kan lära sig namnen på skolans alla elever tilltalar honom.

- Vi har en väldigt bra stämning, men det kommer inte av sig själv. Vi har en rektor som är fenomenal och jag har själv fått chans att växla mellan lite olika arbetsuppgifter vilket är extra stimulerande, säger han.

Sara Andersson är handläggare för barn och unga inom individ- och familjeomsorgen. Hon beskrivs som en riktig arbetsmyra som på kort tid jobbat sig in i en grupp där allt måste fungera som ett välsmort maskineri. Hon gör det dessutom med både värme, engagemang och humor.

- Jag blev så otroligt förvånad. Jag trodde att det var nån annan med samma namn de pratade om, skrattar Sara, som tycker att prisutdelningen är ett fint tillfälle att uppskatta sina kollegor. Hon trivs med jobbet inom individ- och familjeomsorgen och säger stämningen är väldigt tillåtande så att man kan få vara precis som man är.

- Ingen dag är den andra lik, och det finns utmaningar att sporras av. Dessutom är vi en fantastiskt fin arbetsgrupp som stöttar varandra oavsett vad som händer. Det är en stor trygghet och gör vårt tuffa jobb roligt, säger hon.

Integrationshandläggaren Monika Karlsson är en driven och kompetent medarbetare som hela tiden bidrar med nya influenser och kunskaper i sitt arbete. Hon löser problem och är inte rädd för att vara tuff när det krävs. Samtidigt har hon ett knivskapt intellekt och en varm, medkännande sida.

- Det här var verkligen en oväntad överraskning, säger Monika, som trivs med att vara spindeln i nätet när det gäller integration.

- Närheten i den lilla kommunen och möjligheten att få jobba tillsammans med många andra verksamheter för en bra integration är verkligen inspirerande, säger hon.

De tre pristagarna förärades diplom, blommor och varsin tavla av konstnären Mats Bergström.

- Jag vill verkligen tacka er tre och all annan personal i Storfors kommun som jobbat hårt för att vi ska kunna ge fin service till våra medborgare på olika sätt, säger kommunalråd Hans Jildesten, som delade ut priserna tillsammans med personalchef Daniel Bekking och kommunchef Mats Öhman.

Motiveringar:

Sara Andersson – Årets Arbetsmyra

Hon tar sig an varje uppgift med ett leende och har på kort tid arbetat sig in i en grupp där allt måste fungera som ett välsmort maskineri. Hon har snabbt satt sig in i rutiner och är inte rädd för att ifrågasätta och förbättra. Dessutom är hon en varm, omtänksam och omtyckt arbetskamrat som vågar bjuda på sig själv. Trots högt tempo och ibland tuffa arbetssituationer tar hon sig tid för att locka till skratt då och då.

Monika Karlsson – Årets Nyckelpiga

Hon är en mycket kompetent medarbetare som sällan skyltar med att hon har en dubbel masterutbildning. Kunskaperna märks istället i hennes dagliga arbete. Hon är en analytisk och direkt person som hela tiden hittar nya vägar och ny kunskap att föra in i organisationen. Hon löser problem och är inte rädd för att vara tuff när det krävs. Samtidigt har hon ett knivskapt intellekt och en varm, medkännande sida. Till sina arbetskamraters stora glädje besitter hon också en stor portion självironisk humor.

Torbjörn Mossberg - Årets Prästkrage

Han är en mycket kunnig och varm person som ofta sätter sina kollegors behov i första rummet. Han är en av de allra mest villiga att hjälpa till med både kunskap och tid för att det ska bli bra för alla runt omkring. Att kräva motprestationer skulle vara helt främmande för honom
Med sitt lugna och trevliga sätt sprider han dessutom en god stämning bland både kollegor och elever, Torbjörn är en mycket omtyckt arbetskamrat.

Senast publicerad av Eva Wiklund