Logotype för Storfors kommun

Kicki Karlsson tackades för 25 år i kommunens tjänst

En kvinna står intill en man med en blomsterbukett i handen.

Kommunchef Johan Rosqvist tackade Kicki Karlsson för 25 driftiga år i kommunens tjänst.

Under Storfors sista kommunfullmäktige för året fick Kicki Karlsson, näringslivsutvecklare och folkhälsosamordanare, ta emot en gåva och blommor efter 25 år i kommunens tjänst.

- Jag kan inte annat än att ge ett stort tack, inte bara för en lång utan också för en fantastisk insats. Du är både drivande, lojal och produktiv och det känns som att du varit med om allt i den här kommunen under de här 25 åren. Dessutom har du många tankar och idéer för fortsättningen framåt, säger kommunchef Johan Rosqvist.

Kommunalråd Hans Jildesten gav en liten inblick i Kickis 25-åriga karriär i Storfors kommun, där hon började som timanställd lärare, vårdbiträde och undersköterska. Under åren har hon jobbat både inom hemtjänsten och på särskilt boende, varit anhörigstödjare, folkhälsosamordnare och EU-samordnare fram till dagens delade tjänst som turismansvarig, näringslivsutvecklare och folkhälsosamordnare.

- Du har också hunnit med mycket annat, säger Hans Jildesten, som särskilt vill framhålla Kicki Karlssons roll när det gäller framväxten av Seniorernas Hus.

- Där gjorde du ett heroiskt jobb för att det skulle bli av, så en stor del av äran ska du ta åt dig, säger han.

Kicki Karlsson själv berättar att hon blev aningen omtumlad av kommunchefens brev på skrivbordet som berättade att hon spenderat 25 aktiva yrkesår i Storfors kommun och skulle prisas.

- Det är lite svårt att tro att det är så många år, säger hon, och berättar att en av höjdpunkterna i yrkeslivet var jobbet inom hemtjänsten.

- Jag trivdes verkligen med att åka runt på landsbygden och att ibland också hinna lyssna på alla spännande levnadshistorier när de äldre berättade var de varit med om, säger hon.

Men efter många år som undersköterska var hon redo för nya utmaningar och bad sin chef om ett nytt uppdrag.

- Då fick jag och min kollega Therese Larsson möjlighet att starta upp sociala träffpunkter för 65+ med hjälp av statliga stimulansmedel. En del av det vi gjorde då lever kvar än idag, som matlagningsgruppen för herrar, seniorsurfen och seniorträning i gymmet, säger hon.

Just detta projekt blev också startskottet för Seniorernas Hus.

- Vi upptäckte att det fanns ett behov av fler träffpunkter och en plats att samlas på. Så vi skrev fram en ansökan om ett Leaderprojekt där jag sedan jobbade i två år, berättar hon.

Efter 25 år trivs hon fortfarande på jobbet och hon säger att hon nästan varje dag går med glädje till jobbet.

- Jag är glad över att jag fortfarande känner ett driv och ett engagemang för utvecklingsfrågor i Storfors, säger Kicki Karlsson, som också menar att den lilla kommunen har stora fördelar.

- Det finns en närhet som är positiv och jag önskar att vi alla här i Storfors skulle ta vara på just den här litenheten ännu bättre och hjälpas åt att lyfta fram alla de positiva bitar som faktiskt finns i här, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund