Logotype för Storfors kommun

Hjälp till för bättre mobiltäckning i Bjurbäcken

Vill du få bättre mobiltäckning i Bjurbäcken?

Nu kan du hjälpa till genom att göra en mätning i området via bredbandskollen.se.

Storfors kommun och Region Värmland gör en undersökning av mobiltäckningen i området runt Bjurbäcken sommaren 2021. Undersökningen ingår i ett pilotprojekt där Bredbandsforum är en viktig aktör. Bredbandsforum är en del av regeringens bredbandsstrategi för ett helt uppkopplat Sverige.

Genom att du gör en eller flera mätningar via bredbandskollen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får pilotprojektet ett underlag att jobba med för att påverka mobiloperatörerna.

- Vi vill visa att många rör sig i området och är beroende av täckning. Det kanske inte bor så många i Bjurbäcken, men sommartid besöks området av närmare 30 000 turister vilket kan påverka viljan till utbyggnad, säger bredbandssamordnare Jan Svärd.

GÖR SÅ HÄR: Gå in på bredbandskollen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och starta mätningen.

Kommunen och regionen samlar sedan in statistiken med hjälp av Bredbandskollen, så allt du behöver göra är att starta mätningen. Bredbandskollen.se finns också som en APP i Google Play eller App Store.

Gör gärna mätningen på flera olika platser i området där du upplever att täckningen är dålig eller där det går långsamt att surfa. Observera att mätningen måste göras utomhus och utan koppling till Wifi.

Projektet tackar för din hjälp!

Senast publicerad av Eva Wiklund