Logotype för Storfors kommun

Hjälpsändning direkt till Polen med hjälp av Storfors Frikyrka

Tre personer står på en trappa till en kyrkobyggnad. En person lastar saker in i en lastbil.

Paul Devlin, Mariette Gustavsson och Rose-Marie Holmberg är några av dem som tar emot saker i Storfors Frikyrka.

Den här veckan startar Storfors Frikyrkoförsamling en insamling av saker för transport till flyktingläger i Polen och Ukraina.

Insamlingen sker i samverkan med företaget JM Fönster i Storfors som har direkttransport.

Med jämna mellanrum åker fönsterföretaget till Polen för att hämta fönster, men har en tom bil på väg dit. Nu kommer kyrkan att hjälpa till med insamling för att fylla bussen.

- Det finns ett skriande behov och vi har tre olika leveransvägar. Två i Polen och en direktlinje till Ukraina som tar våra saker vidare till behövande där, säger Jacek Luszcz.

Första turen går redan nu på torsdag, den 10 mars, och den som vill lämna in saker till den kan komma till Storfors Frikyrka. Parkgatan 4, ikväll onsdag klockan 18.00-20.00.

Då finns församlingsmedlemmar på plats för att ta emot sakerna.

Det som behövs är varma kläder, skor och strumpor (främst till kvinnor och barn) täcken, sovsäckar, filtar och kuddar. Man behöver även torrvaror som pasta och konserver samt apoteksvaror som förband, värktabletter och plåster. Ficklampor, glödlampor, batterier, mobilladdare, toalett- och hushållspapper samt sanitetsprodukter som bindor, tamponger och blöjor. är också mycket välkommet.

Denna gång kommer Jacek även att träffa ett 15- tal barn från familjer som fått husrum via en kyrka, därför kan även en mindre mängd leksaker vara välkomna.

Inför nästa transport, som sker i slutet av mars håller kyrkan öppet även torsdag 10 mars, fredag 11 mars, lördag 12 mars, söndag 13 mars samt nästa vecka under måndag till onsdag. Alla dagar gäller tiden kl 18-20 och inlämningen sker på ovansidan av kyrkan.

- Vi känner verkligen att vi vill göra en insats för att hjälpa till, säger Paul Devlin, som hoppas på stor uppslutning från Storforsarna.

Frågor kan ställas till Mariette Gustavsson tel 076-91 80 412 eller Paul Devlin 079-05 24 101.

Senast publicerad av Eva Wiklund