Logotype för Storfors kommun

Inventering av sjönära tomtmark till salu i Storfors

Tre personer visar bilder med sjönära tomter

Kommunalråd Eva-Lotta Härdig Eriksson, teknisk chef Jukka Mäenpää och kommunchef Johan Rosqvist visar gärna fina lägen för villabyggnation i Storfors.

Storfors kommun har för tillfället ett 20-tal lediga villatomter med gångavstånd till bad- och båtplatser och många fall även till skolor.

Det visar en nyligen genomförd inventering.

- Vi har tagit ett samlat grepp för att visa tomter som är färdiga för att sätta spaden i backen. Det känns bra att kunna visa upp dessa fina lägen, säger kommunchef Johan Rosqvist.

Gå direkt till alla lediga tomter

Och förutom de kommunala tomterna, där vatten och avlopp, och fiberanslutning finns till tomtgräns ligger även en privat aktör i startgroparna i Bjurtjärn. Vid Herrnäset kommer det att erbjudas 20 villatomter med sjöutsikt och ett stenkast ner till bad- och båtplats.

Jukka Mäenpää, enhetschef för tekniska enheten, säger att inventeringen av de kommunala tomterna är ett sätt att få ett samlat grepp om vad som finns att tillgå.

- Vi har en hel del fina lägen, även om det inte är sjötomter, säger han.

I tätorten finns elva tomter med gång och cykelbana direkt till skolor, sporthall och badplats. I Kyrksten, där en ny skola och förskola planeras, finns fyra lediga tomter med direkt närhet till den planerade skolan och gångavstånd till bad- och båtplats. I Lungsund finns fem lediga tomter med närhet till skogen och vattnet liksom till kyrka, hembygdsgård och bad- och båtplats.

Kommunalråd Eva-Lotta Härdig Eriksson säger att inflyttning är en prioriterad fråga i Storfors kommun.

- För oss är varje invånare viktig. Vi vill jobba för att de som bor här ska trivas och bo kvar, men också för att locka fler och nya invånare. Då känns det bra att vi nu gjort den här inventeringen, säger hon.

Länk till hela utbudet av villatomter

Drönarbild över mark och vatten

Två av de lediga villatomterna i Lungsund.

Drönarbild över bostadsområde, skog och vatten.

Vy från Badsta camping och badplats mot skolor, sporthall och i bakgrunden villaområdet Gjutåsen med många lediga tomter.

Senast publicerad av Eva Wiklund