Logotype för Storfors kommun

Tryck i konstfull utställning

utställningen besöktes av sjuorna

Årskurs sju besökte utställningen för att se hur fint allt blev.

Många plåster gick åt när eleverna höll på med olika trycktekniker under vårens bild- och slöjdlektioner i Vargbroskolan. Resultatet visas nu i Kulturhuset - en utställning med bilder, inramade tavlor, väskor, kuddar, lådor, dikter och faktatexter.

-Det har varit roligt, men det var svårare än jag trodde att skära i trä, säger Pennie som tillverkat en väska av sitt tryck på linnetyg. Hon är på besök med årskurs sju för att se utställningen.

-Alla har verkligen varit positiva och resultatet har blivit bra för alla, säger textillärare Pia Hallström som tillsammans med bildlärare Mats Bergström väglett eleverna i arbetet. Även träslöjd och andra ämnen har varit med i projektet, till exempel musik där eleverna presenterat fakta om olika musikstilar. De nyanlända eleverna har också arbetat med svenska språket och skrivit dikter till sina tryck.

Statens Konstråd har skänkt ett 20-tal konstverk till kommunen för att skolan har jobbat med detta projekt - tryck i olika tekniker. Eleverna har skurit ut sina motiv i linoleum eller i trä, som är återbruk av en bandysarg från Bjurtjärns skola. Av träet har de också tillverkat ramar eller lådor där locket är själva tryckmatrisen. Textiltrycken på linneväv har ramats in till tavlor eller använts som dekoration på väskor eller kuddar.

Utanför biblioteket pågår samtidigt en bildutställning med bilder från årskurs 4-6.

7ans bilder

Mats Bergström visar hur linoleumtryck kan bli och Johanna visar sitt tryck av en maskros.och lådan där maskrosmatrisen är locket.

åttans bilder

Åttornas tema var något som flyger

nians bilder

Musik kan uttryckas på många sätt. Pia Hallström visar hur en matris kan användas till flera tryck.

slussen och lyans bilder

Dikter skrevs och kuddar syddes.

mellanstadiets bilder

Utanför biblioteket pågår samtidigt en utställning med bilder av årskurs 4-9

Senast publicerad av Kristina Elmström