Logotype för Storfors kommun

Stor uppryckning av elevernas meritvärde i Storfors

Lärare i solen framför Vargbroskolan.

Många olika lärare ligger bakom Vargbroskolans goda resultat. På bilden skolchef Annelie Izindre samt några av Vargbroskolans och Kroppaskolans lärare; Leif Johansson, Pia Hallström, Niklas Johansson, Annika Svensson, My Berggren och Johanna Bengtsson.

Hösten 2020 låg meritvärdet för niondeklassarna på Vargbroskolan på 192.
När eleverna tog sommarlov hade de klarat en uppryckning till 210,8.

- Jag är så stolt över våra elever och våra pedagoger. Det här är en fantastisk upphämtning, säger skolchef Annelie Izindre.

Men det är en upphämtning som krävt stora insatser både från elever och deras lärare. Två gånger i veckan har skolan erbjudit eftermiddagsskola och man har dessutom haft lovskolor. Under våren har 10-12 elever dessutom haft individuella ”träningsläger” för att jobba med svenska, engelska och matte.

- Eleverna har varit otroligt flitiga, så jag är imponerad, säger Annelie.

Av årskullens 50 elever är 48 nu behöriga till gymnasiet medan ett par elever får hjälp att komma vidare via individuella program.

Storfors har tuffa socioekonomiska förutsättningar och inte så hög andel högskoleutbildade föräldrar.

- Vi har en del att kämpa emot och jag tycker att skolan gör det väldigt bra. Jag vill också nä,na de duktiga pedagogerna i förskoleklass och på lågstadiet som lägger grunden för att det ska gå bra senare under utbildningen. De är väldigt viktiga, säger Annelie, som menar att lärarna på hela skolan ofta ger det lilla extra.

- De brinner för att deras elever ska klara sig bra, och ”jagar” dem för att ta ett extra samtal om det behövs.

Senast publicerad av Eva Wiklund