Logotype för Storfors kommun

Storsuccé för fotbollsskola i Storfors

När Storfors FF arrangerade fotbollsskola sommaren 2019 blev det rusning.

- Förra året hade vi 13 deltagare men i år ville över 50 barn vara med, säger ansvariga ledaren Lena Kristoffersson.

Till sin hjälp har hon haft duktiga sommarjobbare, en del utlånade från Summercamp. Årets fotbollsskola ingick i Summercamp som finansierades av kommunen. Därför kunde alla fotbollssugna vara med helt gratis.

- Det känns väldigt roligt med så stort intresse. Det verkar också som att många av deltagarna vill fortsätta att spela fotboll i föreningen, och det ser vi fram emot, säger Lena.

I föreningen finns det redan en hel del lag för barn och ungdomar, men man skulle vilja starta ett nytt tjejlag för lågstadieelever.

- Men då behöver vi fler ledare. Till en början handlar det mycket om lek, att vänja sig vid bollen och att komma in i en grupp, därför behöver ledarna mest av allt kunna leda barn. Kunskaperna om fotboll kan man få på våra kurser, säger Lena.

I Storfors finns idag lag för pojkar och flickor 6-8 år, Pojkar 9, 10, 15 år samt pojkar 17-18 år.

Under fotbollsskolan var barnen uppdelade i två grupper. Barn mellan 5 och 9 år spelade på förmiddagarna och barn mellan 10 och 12 år spelade på eftermiddagarna.

Fredrik Ekeberg fanns på plats vid Vargbroskolans fotbollsplan när Hilda och Viggo 7 år drillades sista dagen på fotbollsskolan.

- Det är jättebra att de får komma ut och röra på sig, säger han, och åtminstone Viggo är intresserad av att fortsätta att spela.

- Jag har varit med förut och det här var jättekul, säger han.

Lena Kristoffersson understryker att alla barn får utvecklas i sin egen takt.

- Alla får vara med och spela matcher. För oss är gemenskapen viktig och man får turas om att spela, säger Lena. Som alltså gärna tar emot anmälningar från barn och ungdomar som vill spela fotboll, men också från vuxna som vill ställa upp som ledare.

Ytterligare information: Lena Kristoffersson 070-539 36 53

Senast publicerad av Eva Wiklund